Ilustracija, foto:winiarczyk-sc.pl

Na osnovu Ugovora koji je lokalna samouprava potpisala sa Skupštinom stanara počeli su radovi na izolaciji zgrade D-1 u Klaodvoskom Novom naselju.

Značaj energetske efikasnosti prepoznalo je 30 vlasnika stanova u objektu sagrađenom 1964. Godine. Oni finansiraju polovinu iznosa radova vrednih 1.350.000 dinara. Za podrsticaj energetske efikasnosti iz budžeta za 2016. godinu lokalna samouprava opredelila je 5 miliona dinara.

Ideju lokalne samouprave koja je raspisala konkurs za sufinansiranje radova na poboljšanju energetske efikasnosti u stanovima, prepoznali su članovi dve od osam Skupština stanara.

Izolacija oko 1500 kvadrata zgrade u Novom naselju primer je dobre prakse kada je reč o razumevanju i saradnji lokalne vlasti građana.

Novina je u sledećoj godini za podsticajna sredstva mogu konkurisati i vlasnici individualnih stambenih objekata u nameri da poboljšaju njihovu energetsku funkcionalnost. Radove su obišli Radisav Čučulanović predsednik opštine Kladovo i Jovan Stingić načelnik Opštinske uprave.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here