foto: kladovo.org.rs

Presecanjem vrpce đacima u  na upotrebu je data letnja učionica i mobilijar za realizaciju rekreativnih aktivnosti.

Donacija je oplemenila deo školskog dvorišta zahvaljujući angažovanju Švajcarske humanitarne organizacije “Stvar srca”. Dobri ljudi iz zemlje satova i čokolade, zahvaljujući Čačanskoj vezi saznali su koje su potrebe mališana u dunavskom naselju u kojem školstvo ima tradiciju dugu 173 godine.

Da bi se ideja o donaciji OŠ “Hajduk Veljko” u Korbovu realizovala, humanitarna organizacija “Stvar srca”u Cirihu je organizovala koncert narodne muzike pod sloganom “Jedno veče, jedna pesma, jedna želja za OŠ “Hajduk Veljko”. Prihod je doprineo realizaciji projekta čija je namera da se poboljšaju uslovi za realizaciju nastavnih i van nastavnih aktivnosti školaraca iz tri dunavska naselja.

Rado smo se odazvali pozivu jer nas posebno vesele dečiji osmesi i radost na njihovim licima i to je najveći benefit donacije vredne oko 5.000 evra” istakla je Veselinka Topalović predsednica humanitarne organizacije”Stvar Srca”iz Ciriha.

” Srce se ima da ga damo svima “,jedna je od poruka radosnim mališanima, koji su se donatorima, nastavnicima, roditeljima i gostima zahvalili prigodnim kreativnim programom.

Zahvaljujemo se ljudima dobre volje iz Švajcarske, jer su dijaspora i lokalna zajednica na istom zadatku čiji je krajnji cilj radost mališana u seoskim školama. Dečija sreća je najbolja potvrda da smo na dobrom putu“ – kazala je Milena Velišić Božanović zamenica predsednika opštine Kladovo, koja je sa Sašom Nikolićem i Goranom Matovićem pomoćnicima predsednika opštine Kladovo bili na prigodnoj svečanosti u Korbovu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here