Prikupio i utovarao pomoć: Jadranko Lešić u šleperu, foto:vesti-online

Nedavno je iz austrijskog gradića Volfurta, nadomak granice sa Švajcarskom put Kladova u Srbiji krenuo šleper pun školskog nameštaja – oko 200 stolova, 400 stolica, 11 mehaničkih trokrilnih tabli i još puno toga.

Taj školski nameštaj je namenjen Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, a akciju je organizovao Jadranko Lešić, član opštinskog parlamenta u Volfurtu, inače direktor prehrambenog marketa Migros u Arbonu u Švajcarskoj.

Poslednjeg dana nedavno završene školske godine deca iz Volfurta su posle nastave, u znak solidarnosti sa vršnjacima iz Kladova, iznela svako svoju stolicu napolje do šlepera. U međuvremenu je donacija već stigla u Kladovo gde su tamošnji đaci učestvovali u istovaranju poklona.

U pripremanju ove donacije značajno je pomogla i Opština Volfurt.

– Po ko zna koji put organizujem, u saradnji sa Opštinom Volfurt, humanitarnu pomoć za Srbiju ili Republiku Srpsku. Pošto živim u Volfurtu i član sam parlamenta, mogu sebi da dam zadatak da sve što ide u rashod, a u dobrom je stanju, prikupim kao humanitarnu pomoć i da to pošaljemo gde je potrebno. Ovom prilikom bih zahvalio kolegi iz opštinskog parlamenta Mihaelu Pomplu, koji je dosta pomogao da se ova akcija realizuje – kaže Jadranko Lešić.

Jadranko, koji je rodom iz Teslića , više puta je slao humanitarnu pomoć koju je prikupljao kako u Austriji gde živi, tako u Švajcarskoj gde radi.

Pomoć u transportu

Transport školskog nameštaja do Kladova organizovao je Radislav Đokić, rodom sa Majevice u Republici Srpskoj, koji živi i radi u Kuru u istočnoj Švajcarskoj.
– Sa zadovoljstvom mogu da kaže da je oprema za školu već stigla u Kladovo, bez ikakvih problema – kaže Radislav, koji je i ranije davao doprinos akcijama koje je organizovao Jadranko Lešić.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here