U prostorijama opštine Kladovo, dana 23.08.2016. god. u 9 časova, održan je sastanak predsednika opštine Kladovo, Radisava Čučulanovića sa predsednicima Saveta mesnih zajednica.

Na dnevnom redu sastanka, na temu budućnosti investicija u Mesnim zajednicama, predsednik opštine govorio je o planovima i mogućnostima rešavanja svih problema u mesnim zajednicama uz novčanu pomoć. Naime, predsednik opštine izjavio je da će opština sledeće godine podignuti kredit za investiranje u bitnim i prioritetnim stvarima u mesnim zajednicama. Potrebno je takve prioritete najpre uočiti kao i da se građani slože u vezi istih i svojim potpisom potvrde svaku investiciju. Zadatak svih mesnih zajednica jeste da se u periodu od mesec dana izjasne šta su proriteti za svaku mesnu zajednicu ponaosob ( voda, kanalizacija, rekonstrukcija objekata,…) i da se jedna takva inicijativa podrži od strane građana potpisanim predlozima na papiru. U slučaju MZ Kladovo, postoji problem zbog različitog interesa građana iz Naselja Pemci, Rit i Pesak tako da će u tom slučaju svako naselje izložiti svoj prioritet.

Na temudruštveno-korisnog rada korisnika Centra za socijalni rad, predsednik opštine daoj e predlog već na prvom sastanku sa mesnima zjednicama održanog dana 24.06. 2016. godine da, radno sposobni korisnici, budu radno angažovani kako bi se racionalno i celishodno pristupilo novčanim sredstvima koje oni primaju. Od dana 1. 09. 2016. godine,svi radno sposobni korisnici Centra za socijalni rad dužni su dadvaput nedeljno rade poslove čišćena i košenja u mesnim zajednicama tj. 8 dana mesečno. Ukoliko se radno sposobni korisnici Centra za socijalni rad ne odazovuna rad , predsednici Saveta MZ neće potpisati i socijalna pomoć će im biti ukinuta. Za ovu aktivnost zadužen je pomoćnik predsednika opštine za poljoprivredu, Milisav Ratopekić. Dejan Mistriđelović, je u ime direktora Centra za socijalni rad podelio Protokol o saradnji mesnim zajednicama da potpišu. Svi radno sposobni korisnici će dobiti Uput kako bi mogli da rade a mesna zajednica je dužna da izvesti Centru za socijalni rad na kojim će poslovima korisnik da radi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here