Ilustracija

Na 54. sednici Opštinskog veća u Kladovu članovi su jednoglasno odlučili  da se šestoro radnika JP “ Komunalac“ i Kladovske elektrodistribucije nagrade u jednokratnom iznosu od po 15.000 dinara. Oni su se osam časova po vejavici i smetovima borili sa nevremenom i jakim udarima vetra kako bi posle četiri dana u mraku meštani zaseoka Alun dobili struju.

Na sednici je usvojen i Program korišćenja sredstava budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine opštine Kladovo za 2018.godinu. Za tu namenu opština Kladovo za tekuću godinu je opredelila 32 miliona dinara. Strategijom održivog razvoja lokalne zajednice definisana su dva prioriteta ,praćenje kvaliteta vazduha i uredjenje i razvoj javnih i zelenih površina i uzorkovanje taložnih materija iz vazduha pomoću aerosedimentatora. Program je dobio podršku Ministarstva zaštite živote sredine.

Podršku većnika dobio je Izveštaj o radu opštinskog štaba za vanredne situacije za 2017. godinu, kao i Plan javnih nabavki Predsednika opštine i Opštinskog veća opštine Kladovo za 2018. godinu.Usvojeno je i Rešenje o imenovanju Komisije za sprovođenje postupka za dodelu sredstava iz budžeta opštine Kladovo udruženjima građana u tekućoj godini.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here