foto:kurir.rs

Anabela Đonkić (8) čije je beživotno telo izvučeno iz Dunava pre dva dana, sahranjena je seoskom groblju u svom rodnom selu Kostol nadomak Kladova.

Očevidac: Komšija Vele Skrčevski

Očevidac: Komšija Vele Skrčevski, Foto: Alo!/S. B.

Njen otac nalazi se u negotinskoj bolnici jer je doživeo šok kada je čuo za smrt svoje male devojčice, ali je sproveden pod policijskom pratnjom.

Kako nezvanično saznajemo, devojčica je i u školu dolazila gladna i prljava.

– U školu u je često dolazila musava, prljava i gladna, tako da su profesori u nekoliko navrata pozivali službu Centra za socijalni rad u Kladovu. Zbog čega devojčica nije zbrinuta, mi ne znamo – saznajemo nezvanično.

Direktorka tamošnje Osnovne škole „Vuk Karadžić“ kazala nam je da ne može davati izjave vezane za ovaj slučaj i da će se kasnije obratiti javnosti zvaničnim putem.

Po priči meštana, otac star oko 60 godina nije brinuo o njoj, ona je morala da prosi za hranu, skitala je, lutala.

– Otac je nju zaista voleo, ali nije umeo sa detetom. On je malo čovek na svoju ruku. Imao je hotel, kamion, ali sada nema nikakvih primanja. Živeo je od danas do sutra, pronalazio vozače kamiona koji bi kod njega prespavali i to mu platili, letos je iznajmio terasu svog motela, sve to da bi došao do nekog dinara. Imao je on nekretnine, ali džabe, ništa nije radilo. Po zakonu, zbog toga što na svoje ime poseduje imovinu on nije imao pravo na nikakvu pomoć države – kaže naš izvor.

Anabela je bila smeštena u hraniteljsku porodicu od 24. juna do 24. avgusta ove godine jer je otac, kako nam je kazao direktor Centra za socijalni rad Ljubiša Stojković, u to vreme bio na lečenju.

– Bila je to divna devojčica, živahna, puna energije. Potrešeni smo, neopisivo nas boli njena smrt. Njen otac je došao i molio da je uzme za vikend, Centar za socijalni rad je to dozvolio – izjavio je hranitelj u obližnjem selu Korbovu gde je devojčica bila smeštena.

Međutim, kada ju je otac tog vikenda odveo sebi, devojčicu su neki meštani, kako tvrde, videli da šeta magistralnim putem usred noći.

Kako nezvanično saznajemo, završena je obdukcija tela male Anabeli i ustanovljeno je da se ona utopila bez ikakvih znakova nasilne smrti.

IZVORalo.rs
PODELI

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here