Idealno mesto za podsticanje dečje kreativnosti je biblioteka. Dete i knjiga na putu odrastanja, od vrtića do škole, uživa u blagodetima koje može pružiti biblioteka.

Bibliotekari u saradnji sa učiteljima, nastavnicima, profesorima, vaspitačima, osmišljavaju kreativna, zabavna i poučna druženja sa decom u želji da im što više približi knjigu i čitanje.

To je razlog što dečje odeljenje Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo svakog meseca priređuje različita tematska druženja sa najmlađim korisnicima biblioteke.

Ovog puta izdvajamo radionicu koja je nosila naziv „23 razloga zašto je dobro da čitaš“.

U saradnji sa učenicima IV razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Kladova, priređen je susret u biblioteci, interaktivni razgovor, pisanje razloga zašto je dobro čitati …

I evo rezultata ..

Deca su konstatovala da se čitanjem grade veštine, bogati se rečnik, postaje se bolji učenik, otkrivaju se druga mesta i kulture, jača se koncetracija, gradi se samopouzdanje, jača se disciplina i kreativnost, predstavlja najeftiniju zabavu, pobeđuju dosadu, razveseljava, može promeniti život, smanjuje stres, čitanje je bolje od filma, i razlog što se dolazi u biblioteku….

Zabavno i korisno druženje je održana 26. oktobra 2016. i najavljuju nam se nova …sa novim temama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here