foto:novosti.rs

DA je u humanitarnom poduhvatu motiv za uspeh uvek veći, uverili smo se kada smo prošle nedelje posetili ekipu emisije „S Tamarom u akciji“, koja svoju misiju ove jeseni ispunjava u istočnoj Srbiji. Dakle, tog ranog jutra uputili smo se u Kladovo. Posle pet sati, koliko smo proveli u putu koji, zbog prelepih pejzaža Đerdapske klisure gotovo da nismo ni osetili, stigli smo u dom porodice Popović, i to na samu završnicu radova. Naime, četvrti dan akcije je uveliko bio u toku, tako da smo ušli u gotovo renoviranu kuću. A tamo nas je dočekala i domaćica serijala Tamara Grujić:

– Evo nas u Kladovu, gde renoviramo kuću porodice Popović. Čine je mama Gordana, sin Dušan (25) koji boluje od cerebralne paralize i ćerka Milica (15). Majka je skoro ostala udovica, ali nastavila je da se bori. Kuća je mala, ima dve sobe i kupatilo. Dušanova najveća želja je bila da se osamostali, da ima svoju sobu koja će biti prilagođena njegovim potrebama, kao i kupatilo kako bi mogao da se kupa bez ičije pomoći. Ovu kuću ne možemo mnogo da proširimo, ali uspeli smo da napravimo kuhinju koju nisu imali. Kad smo došli zatekli smo samo improvizovanu sudoperu i šporet u hodniku. Proširili smo i dnevnu sobu, Dušanu je namenjena ova u kojoj je i bio, a za devojčicu smo podigli malu kulu koja će od sad biti njen kutak.

Inače, od ove sezone Tamara je u akciju uključila i poštare koji su zbog prirode posla veoma dobro upoznati sa situacijom u svakom domu. Jedan od njih je i Goran Veljković koji je upravo Popoviće prijavio za emisiju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here