Ilustracija, foto:radiomagnum

Predstavnici Saveza za Srbiju predali su Ustavnom sudu predlog za ocenu ustavnosti i zakonitosti odluke o raspisivanju vanrednih lokalnih izbora.

Takođe su zatražili od suda da do donošenja konačne odluke naredi obustavljanje svih predizbornih radnji u tim mestima.
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je za 16. decembar izbore za odbornike skupština opština Lučani, Kula, Kladovo i Doljevac.
Član pravnog tima Saveza za Srbiju Savo Pilipović je rekao da su odlukom o raspisivanju vanrednih lokalnih izbora u tri opštine prekršeni Član 12. Ustava Srbije i Član 85. Zakona o lokalnim samoupravama. 
„Zahtevamo od Ustavnog suda da do donošenja konačne odluke donese naredbu o obustavljanju svih predizbornih radnji u opštinama Kula, Kladovo i Doljevac“, rekao je Pilipović, dodavši da ne očekuje da će se Ustavni sud izjasniti o inicijativi Saveza za Srbiju pre održavanja izbora u te tri opštine.
Funkcioner Demokratske stranke (DS) Goran Ćirić rekao je da je cilj te inicijative da zaštiti građane od nepotrebnih troškova organizovanja vanrednih lokalnih izbora.
Ćirić je potvrdio da će Savez za Srbiju nastupiti na lokalnim izborima u Lučanima jer su, kako je rekao, „redovno“ raspisani, dok je iz tog opozicionog bloka ranije najavljeno da neće učestvovati na lokalnim izborima u Kuli, Kladovu i Doljevcu.
IZVOR021.rs
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here