Porodična kompanije Tekijanka proslavila je svoj 28. rođendan. Svečanost je organizovana u Tekiji kraj Dunava gde je ova firma započela svoj razvojni put. Danas Tekijanka posluje na prostoru cele istočne Srbije i zapošljava više od petsto radnika.

28. rođendan Tekijanka je proslavila i svetlu nedavnog proglašenja „Preduzetnik godine“ gde je Živojin Bolbotinović ušao u finale sa još pet preduzetnika iz naše zemlje.U ovogodišnjem izboru učestvovalo je čak 33 kandidata koji dolaze iz 29 kompanija i posluju u 8 različitih industrija, a zapošljavaju 4.000 ljudi. Bolbotinović je istakao da je vizija, istrajnost i posvećenost cilju da jedna mala porodična trgovina razgrana svoje poslovanje na čitavom prostoru istočne Srbije, bila je zvezda vodilja, a porodične vrednosti i briga za kupce osnovni postulati na kojima je započeo razvojni put ove firme.

“ Porodica je osnovna ćelija našeg društva, a porodičnim vrednostima nas naučio naš otac koji je osnovao Tekijanku i okupio nas oko zajedničkog cilja“, kaže ovom prilikom Željko Bolbotinović.

Tradicionalno kao i svake godine proslava je započela u lokalnoj crkvi, gde je nakon liturgije prerezan kolač, dok su slavljeničke torte presečene i poslužene u prodavnici broj jedan u Tekiji i u T-marketu u Kladovu.

U 2018. godini Tekijanka će nastaviti sa otvaranjem novih prodavnica u opštinama istočne Srbije gde se pokaže potreba da su neophodni novi prodajni objekti, a planirano je da započne i poslovanje u Soko banji i Boljevcu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here