Naredne 2020. godine Kladovo je domaćin Juventusovog juniorskog kampa i tako postaje fudbalski centar Srbije u periodu od 29. juna do 03. jula. Predstavnici Juventusa za Srbiju bili su gosti opštine Kladovo, gde su i lično preneli utiske o zadovoljstvu da se naredni kamp organizuje upravo u najlepšem gradu na Dunavu u Srbiji.

-Lično smo se uverili i želimo svima da prenesemo utiske da je Kladovo predivan grad. Zahvalni smo našim prijateljima odavde na podršci da učesnicima kampa priuštimo događaj za pamćenje, osim svih onih znanja koja će im biti preneta na terenu od Juventusovog stručnog osoblja. Za njih su svakako značajni i original oprema, sertifikat o završenom kampu i medalja, ali bih naglasio mogućnost i podjednaku šansu učestvovanja svakog od učesnika na Juventusovoj akademiji 2021. godine koja se održava u Italiji, a da jedan odabrani dobija dodatni poziv na učestvovanje na Juventusovom kampu u trening centru Vinovo kod Torina – kaže Vladimir Barjaktarević.

Juventusovi kampovi sinhronizovano se dešavaju u 32 zemlje i time ovaj događaj postaje stvar prestiža, što je opština Kladovo prepoznala i prihvatila kao jedan jedinstven organizacioni izazov. Očekivanja su da se i drugi društveni činioci i privrednici naše opštine uključe, jer je svaki tip pomoći dobrodošao u realizaciji ovog jedinstvenog događaja.

Zamenik predsednika opštine, Milisav Ratopekić, dugogodišnji ljubitelj fudbala kaže:

-Na svima nama je sada da podržimo ovu ideju i budemo dobri domaćini, kako deci učesnicima, tako njihovim roditeljima i stručnom kadru iz Juventusa. 

Na radnoj večeri koja je bila priređena u hotelu Đerdap sa generalnim pokroviteljima koji su svesrdno podržali realizaciju ovog za Kladovo značajnog događaja, direktorom Rhine Danube DOO-Shipyard Kladovo – gospodinom Lepovićem i direktorom Perfect Line DOO Kladovo – gospodinom Belićem bilo je reči i o aktivnostima koje treba sprovesti u narednom periodu kako bi celogupan utisak bio što upečatljiviji. Sastanku je prisustvovala i koordinator Danube football fest-a, Danijela Barać. Tom prilikom predstavnici Juventus Academy za Srbiju u znak zahvalnosti uručili su prigodne i simbolične poklone iz Torina, kako pokroviteljima tako i predstavnicima Opštine Kladovo.

Zaključak svih prisutnih je da će najvažnija sporedna stvar na svetu – fudbal u narednoj godini biti tema kojom će Kladovo kao organizator potencirati da se gostima i učesnicima Juventusove prestižne fudbalske akademije predstavi kao grad koji sa razlogom nosi status Biser Dunava.

Upis kandidata od 6-17 godina je počeo i omogućen je na linku https://jacademy.juventus.com/en/camps/serbia/enrollment/index.php.

IZVORtkmagazin
PODELI

2 KOMENTARA

  1. U celoj priči najvažnija je „radna večera“, ideja je dobra, ali je prevelik zalogaj za ekipu koja će to navodno sprovesti u delo. Verovatno je to razlog što o tome ne izveštavaju lokani mediji jer dobro znaju s kim imaju posla, pa ne žele da se blamiraju. Ovi koji su preuzeli organizaciju verovatno i ne znaju koliko igrača igra fudbal ili koliko traje jedno poluvreme ili do koliko godina starosti deca mogu da igraju za pionire i tako redom, ali neznanje je danas u modi …

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here