foto:kladovo.org.rs

Povodom završetka projekta “Nasleđa na granici Dunava” u srednjovekovnoj tvrđavi “Fetislam” članovi međunarodnog projektnog tima obišli su novosagrađeni Vizotor centar sa tri lamele površine 1200 kvadrata.

Projekat “Nasleđa na granici Dunava” iz IPA fondova sufinansirala je Evropska unija u okviru prekogranične saradnje Rumunija – Srbija. Ukupan budžet projekta je 2,3 miliona evra, donacija EU za njegovu realizaciju u opštini Kladovo iznosi 1.039.000 evra, uz učešće lokalne samouprave od 15 odsto .

Lider na projektu je opština Kladovo dok su partneri Episkopija iz Turn Severina, opština Brošteni i Asocijacije iz Lupše.

Izgradnja Vizitor centra jedan je od segmenata projekta čiji je glavni cilj povećanje atraktivnosti kulturnog i slobodnog turizma u graničnom području Borskog i okruga Mehedinci- naglasila je Nevenka Boldorac šef kabineta predsednika opštine Kladovo.

Očekivanja su da se izgradnjom viztorskog centra na ulazu u srednjovekovnu tvrđavu “Fetislam” upotpune turistički sadržaji koji mogu doprineti afirmaciji turističke mreže u prekograničnim zonama dve susedne zemlje, smatra Mihai Kokrkodel istraživački menadžer iz Turnu Severina. Na završetku projekta čija je realizacija počela 8. juna 2017. i trajala je do 7. juna 2019. u Kladovu je održana konferencija za novinare na kojoj su predstavljene aktivnosti uz konstataciju da je to najvredniji ugovor koji je opština Kladovo sprovela u okviru programa prekogranične saradnje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here