3.7 C
Zajecar
četvrtak, 15 априла, 2021
Naslovna Timočka krajina Kladovo KLADOVO: Za silovanje dečaka 13,5 godina

KLADOVO: Za silovanje dečaka 13,5 godina

0
foto:pixabay

APELACIONI sud u Nišu potvrdio je presudu Višeg suda u Negotinu kojom je D. S. (36), iz okoline Kladova, osuđen na 13,5 godina zatvora zbog toga što je silovao dva dečaka, koji su tada imali devet, odnosno 13 godina. D. S. je starijeg dečaka silovao tako što ga je namamio na obalu Dunava, a tortura se nastavila narednih godinu dana. Napasnik je dečaku pretio da će ga ubiti ako nekome ispriča šta se desilo ili u slučaju da odbije da se viđa sa njim.

D. S. je od maloletnika tražio i da ga oralno zadovoljava, a napastvovao ga je, uglavnom, u ribarskoj kućici na obali Dunava, ali i po napuštenim štalama, kućama i mestima koja su teško vidljiva. Sve je otkrila rođaka dečaka, kada je u njegovom telefonu pronašla sumnjivu poruku. Optuženi je, kako se sumnja, sličan metod primenio i na dečaka koji je u trenutku obljube imao devet godina. Prvi put ga je silovao 2017. godine. Presreo je mališana koji je posle fudbala sa drugarima krenuo kući i odveo ga na isto mesto gde i starijeg dečaka, gde ga je skinuo i obljubio.

Podsetimo, Apelacioni sud u Nišu preinačio je nedavno presudu Višeg suda u Zaječaru i, umesto prvobitnih pet, izrekao je pravosnažnu i izvršnu kaznu od osam godina zatvora za B. V. iz okoline Knjaževca, zbog produženog krivičnog dela obljube nad detetom. On je oglašen krivim jer je Apelacioni sud ustanovio da je 2015. kada je dečak imao samo 11 godina, svog sina obljubio u kupatilu porodične kuće.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here