Takmičenje mladih pijanista redovna je smotra učenika klavirskog odseka i održava se svake godine u muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru.

Ove godine je održano 24.aprila i okupilo je takmičare iz Knjaževca, Bora, Negotina, Majdanpeka, Zaječara, Kladova, Pirota i Aleksinca.

Učenici na odseku klavira muzičke škole „Konstantin Babić“ Kladovo još jednom potvrđuju svoj talenat i umeće i postižu sjajne rezultate, osvojivši 7 prvih i 4 druge nagrade.

U kategoriji II razreda, PRVU nagradu osvajaju učenici Dunja Paunović (95 poena) iz klase Danijele Birić , Stefan Birić (98 poena) iz klase Maje Milošević i učenik Nikola Trujić (90 poena) iz klase Miloša Pančića.

DRUGE nagrade osvajaju učenici: Glorija Stojanović (85 poena) iz klase Slađane Mijušković i Marko Mićović (87 poena) iz klase Maje Milošević.

U kategoriji III razreda, PRVU nagradu osvaja Doroteja Radulović (95 poena) iz klase Danijele Birić, a DRUGU nagradu osvaja Marija Đorđević (89 poena) iz klase Slađane Mijušković.

Iz klase Danijele Birić, učenica IV razreda, Ivana Boldorac osvaja PRVU nagradu sa 98 poena i Pavle Radukanović (V razred ) koji osvaja 95 poena, a Maša Virjanović ostvaruje 85 poena čime dobija DRUGU nagradu.

Učenica VI razreda Teodora Maljoković takođe osvaja PRVU nagradu sa 97 poena, a dolazi iz klase Maje Milošević.

– Veoma smo zadovoljni ovakvim uspehom naših učenika. Motivisanost, trud rad i zalaganje nastavnika je neizostavni element za postizanje ovakvih rezulata. Ovaj uspeh vidimo kao podstrek za dalja takmičenja, za koja se vredno pripremamo- izjavila je nastavnik Danijela Birić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here