foto:vesti.knjazevac.org.rs
Predsednik opštine Knjaževac, Milan Đokić, potpisao je danas u  Beogradu ugovor sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave o realizaciji sredstava, koja su knjaževačkoj opštini dodeljena iz Budžetskog fonda za programe lokalnih samouprava.

Nakon javnog poziva, na kome je učestvovala i naša lokalna samouprava, opština Knjaževac dobila je 10.000.000 dinara za izgradnju upravne zgrade Javnog komunalnog preduzeća ”Standard”.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, novac iz Budžetskog fonda za programe lokalnih samouprava, namenjen je realizaciji projekata koji su od posebnog značaja za lokalni ekonomski razvoj, investicije i zapošljavanje u gradovima i opštinama Srbije.

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić potpisao je danas ugovore sa 63 gradonačelnika i predsednika opština o dodeli ukupno 490 miliona dinara za realizaciju 77 projekata, koji se odnose na izgradnju infrastrukture, uvođenje e-uprave ili organizaciju kulturnih, turističkih i sportskih manifestacija na lokalu, kao i za prevenciju elementranih nepogoda.

Ružić je istakao da su sredstva u Fondu za lokal ove godine za 50 odsto veća nego u 2018. godini i ocenio da će odobreni projekti doprineti razvoju opština i gradova i dobrobiti građana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here