-Želeo sam da se ubijem, uopšte me nije bilo strah da umrem. Strah me bilo samo tate, da mi nikad više ne radi ono, da me nikad više ne prebija kaišem, da me ne tera više da… – počinje da govori, tihim glasom i spuštenim pogledom, maloletni dečak star 13 godina čiji je otac u zatvoru zbos sumnje da ga je silovao.

U kući Knjaževčanina S.S. zatičemo njegovu bratanicu A.V. i njenog trinaestogodišnjeg sina. Oni su tu našli topli dom nakon Sigurne kuće u kojoj su proveli oko mesec dana. Od nevenčanog supruga, sa kojim je živela u obližnjem selu, pobegla je pre oko godinu dana.

Nevenčani suprug ove žene, B.V.(45) nalazi se u pritvoru do 30 dana zbog sumnje da je izvršio krivično delo obljuba nad maloletnim licem. Sumnjiči se da je u više navrata silovao svog sina kada je dečak imao 11 i 12 godina. Dečak je ćutao, a onda rešio da sebi prekrati muke. Poneo je nož u školu, jedini izaz iz pakla video je u samoubistvu. Ali, učenici su to videli, pozvali nastavnike i psihologa, deečaku je oduzet nož. I tada je on sve priznao, tada počinje jeziva priča o životu jednog deteta…

-Jeste, radio mi je to. Tri puta to, a mnogo puta ono – govori dečak, koji pod ’’ ono’’ misli na oralni seks na koji ga je otac prisiljavao da mu radi.

Kako smo saznali od nadležnih, dečak je policiji ispričao da ga je otac seksualno zlostavljao dok bi ga kupao. Zaključao bi vrata kupatila da ne uđe majka, a onda…

-Ja se skinem, a on me prvo okupa celog. Onda mi sipa šampon na kosu i naredi da širom otvorim oči i usta. To sam mrzeo jer je bilo ljuto, peklo mi oči sapunica, ali sam morao i da gutam penu. Prvi put kad mi je uradio ono rekao je da će me prebiti ako pisnem. Ne bih ja ni glasa pustio, bilo me je mnogo strah. Tata bi mi ipak stavio ruku na usta za svaki slučaj. A kada me je terao na, znate, ono drugo, isto bi pretio. Rekao je da će ubiti i mene i mamu ako bilo kom kažem. Mislio sam, bolje da pretrpim to nego da nas premlati. A bilo me je groza mnogo. Povraćalo mi se. Žmurio sam. Neću više da pričam… – promuklim glasom, sve gledajući u pod, govori dečak.

Njegova majka kaže da je podsvesno sumnjala da se nešto dešava iza zaključanih vrata kupatila. Ali, kada bi pitala sina šta je radio sa tatom, ovaj bi samo odgovorio da se kupao.

-Bilo mi je sumnjivo što zaključava vrata. Nakon toga, postalo mi je sumnjivo što se toliko dugo zadržava kupajući dete. Pitala sam ga, on je rekao da umuknem, da kao otac može valjda da okupa sina. Zatim, dete je počelo da plače pre nego što je trebao da uđe u kupatilo. Onda, jednom sam čula strašan vrisak, pitala muža, rekao je da je malom ušla pena u oči. Desilo se više puta da dečak nakon kupanja neprestano pljuje. Nisam znala, a trebala sam… – kaže majka.

Ona dodaje da nijednom nije videla čin silovanja, ali da veruje sve svom sinu.

-Ja mu samo želim da živi 100 godina i da ih provede u zatvoru, a tamo da mu svaki dan rade ono što je on radio nama godinama! – kaže ova nesrećna žena.

PREBIJAO NAS JE, TUKAO DOK GOD JE IMAO SNAGE

 Majka A.V. sve posmatra, nervozno krši ruke, i prekida sina:

-Da sam znala, da odmah pobegnemo, mislim da bih u tom slučaju smela da odem. Ovako, trpeli smo godinama da nas bije. Mene je tukao svačim, štapom, pesnicama, šutirao me, strah u kosti mi je naterao. Ali, gore mi je bilo dok je tukao njega, počeo je još kada je sin imao oko šest meseci. Nerviralo ga je što plače, pa ga je bacio na krevet, dete je palo na pod… A kada je imao oko godinu dana, tako ga je jako udario u lice da mu je išla krv na usta, i to zato što je povukao stolnjak sa sudovima… – kaže majka dečaka.

Sin je posmatra bezizražajnim pogledom. Kao da u očima nema ničeg, ni tuge, ni besa, samo ravnodušnost.

-On me je bio od kad ja znam za sebe. U glavu, po rukama, nogama, leđima, svuda. Imao je jedan vojnički kaiš koji je doneo sa ratišta, pa kad okrene ono gvozdeno, meni napravi rupe na nogama. Svi u selu su znali da me tuče, svi su videli da sam uvek modar. Meni je to bilo normalno… – govori ovaj dečak.

Majka ga ponovo prekida:

-Gledala sam kako ga tuče, kad bih viknula da prestane, krenuo bi na mene. Nisam se bojala, otimala sam ga iz njegovih ruku. Ali, onda bismo i dete i ja mnogo gore prošli, to ga je ljutio, pa nas je tek onda krvnički prebijao. Nekad sam ćutala kad udari dete, da ga još više ne naljutim. Neki mi kažu što sam trpela. Ne znate vi taj strah, to se ne može objasniti. Kao da nisam bila ni žena ni majka, nego neka životinja koja mora da trpi, tako sam se osećala. Nisam bila čovek… – govori ova zlostavljana žena.

Dečak je na psihijatrijskoj terapiji lekovima. Kakav će biti njegov život i da li će uspeti da pobedi strahote koje su mu urezane u misli, pitanje je bez odgovora…

 

OSUMNJIČENI OTAC: NISAM KRIV, SVE JE IZMIŠLJOTINA

Kako nezvanično saznajemo, osumnjičeni B.V. negira da je na bilo koji način seksualno uznemiravao sina.

-Ovde imamo reč dečaka protiv reči oca. Otežavajuća okolnost je ta što je od poslednjeg seksualnog zlostavljanja, ako ga je bilo, prošlo skoro godinu dana. Dalje, postoji mogućnost i da je dečak sve izmislio da bi se osvetio ocu, čak postoji mogućnost i da ga je majka nagovorila da to ispriča. Očevidaca nema, vidljivih tragova nema, medicinskih dokaza nema – saznajemo od nadležnih.

B.V. je određen pritvor do 30 dana da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio delo, zbog uznemiravanja javnosti jer je predviđena kazna za ovo krivično delo od 10 godina zatvora pa naviše.

 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here