foto:knjazevacinfo.rs

Liturgijom u Crkvi Svetog Đorđa obeležena je slava Knjaževca, koja je ujedno i hramovna slava knjaževačke crkve. Protojerej Siniša Đrorđević čestitao je praznik vernicima, a posebne čestitke uputio je sugrađanima koji Đurđevdan slave kao krsnu slavu.

Đurđevdan se u Knjaževcu obeležava kao gradska slava, a ujedno je i hramovna slava knjaževačke Crkve Svetog Georgija. Obeležavanje praznika počelo je svečanom liturgijom kojoj su u crkvi, pored velikog broja vernika, prisustvovali čelni ljudi lokalne samouprave, predvođenim Milanom Đokićem, predsednikom opštine. Usledilo je rezanje slavskih kolača, litija oko crkve i čitanje jevanđelja. S obzirom da Đurđevdan veliki broj sugrađana slavi kao svoju krsnu slavu, starešina knjaževačke Crkve, protojerej Siniša Đorđević, njima je uputio posebnu čestitku.

“Na današnji dan ne bi trebalo da govorimo ružne reči, već bi trebalo da se molimo Bogu i da budemo veseli. Neka nam gospod Bog i Sveti Georgije daju plodnu godinu, da nas sačuvaju od nevremena, a mi bi trebalo da povratimo Boga u svom srcu”, dodao je protojerej Siniša Đorđević.

Uz pomoć Crkvenog odbora, lokalne samouprave i Kola srpskih sestara, Crkva je i ove godine pripremila u porti prigodno posluženje za sve prisutne vernike. Proslava gradske slave ujedno predstavlja i početak obeležavanja majskih svečanosti u čast 17. maja, Dana opštine Knjaževac.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here