Dvoje starije dece smešteno u hraniteljske porodice, foto:tkmagazin

Smrt od gladi tromesečne devojčice Maše bila je vest koja je krajem februara prošle godine potresla Srbiju. Sada je Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru zatražilo da se roditeljima Maše, vanbračnim supružnicima Darku Đorđeviću (34) i Milice Janković (29) iz Knjaževca, izrekne kazna od po 1,5 godine zatvora.

Ovaj nevenčani bračni par ima još dvoje maloletne dece koja su, nakon tragične smrti Maše, oduzeti od roditelja i smešteni u hraniteljske porodice.

– Sve dok nije završena obdukcija smatralo se da je beba preminula od hladnoće. Međutim, obdukcija je pokazala da je malena Maša preminula od gladi. Mi smo Osnovnom sudu u Knjaževcu podneli optužni predlog kojim se Đorđeviću i Jankovićevoj na teret stavlja kršenje porodičnih obaveza u saizvršilaštvu –izjavio je Slaviša Dimitrijević, javni tužilac Osnovnog tužilaštva u Zaječaru.

Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru, zbog sumnje da su propustili nadzor nad tom porodicom, vodi i dokazni postupak protiv odgovornih lica u Zdravstvenom centru Knjaževac. Naime, postoji mogućnost da su odgovorni medicinski radnici imali propuste u nadzor nad tom porodicom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here