KNJAŽEVAC: Talenti Tehničke škole

0
foto: knjazevacinfo.rs

Učenici Tehničke škole ostvarili su odlične rezultate na smotri nadarenih učenika Republičkog centra za talente, koja je održana u subotu, 28. maja, na Univerzitetu Singidunum u Beogradu.

Alisa Stojić, učenica drugog razreda osvojila je treće mesto iz engleskog jezika, a zajedno sa Ljubicom Živković i specijalnu diplomu za osvojeno drugo mesto za naučno-istraživački rad na temu “Conspiracy theories and urban legends“ (“Teorije zavere i urbane legende“).

Učenici Tehničke pokazali su i zavidno znanje srpskog jezika i informatike. Sara Voštinić, učenica drugog razreda, branila je rad na temu  “Uticaj majke u pripovetkama Laze Lazarevića“, a Teodora Milosavljević, učenica prvog razreda, rad pod nazivom “Kako društvene mreže utiču na život mladih Knjaževčana“. Obe su plasman na Republičko takmičenje ostvarile nakon osvajanja trećih mesta na Regionalnoj smotri talenata koja je početkom maja meseca održana u Boru. Ovakvim uspesima, prethodilo je i učešće Lene Simić, učenice drugog razreda na polufinalu međunarodnog takmičenja iz engleskog jezika „Hippo“, koje je u aprilu održano u Nišu.

Učenike su za takmičenje pripremali nastavnici Mladen Milošević, Dragana Cvejić Vukić, Zlatica Gerov i Nataša Aranđelović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here