foto:zajecar.info

Knjaževac, Zaječar, Sokobanja i Majdanpek svrstani su u 10 gradova Srbije u kojima će u drugom krugu početi da se  popisuje nekretnine i upoređuje realno stanje na terenu sa evidencijama lokalne poreske uprave, a uz pomoć Nemačke organizacije GIZ.

– Užice je trinaesti grad u Srbiji koji je počeo da popisuje nekretnine i upoređuje realno stanje na terenu sa evidencijama lokalne poreske uprave, a uz pomoć Nemačke organizacije GIZ, najavio je danas šef projekta u toj organizaciji Aleksander Grunauer.

Aleksander Grunauer, foto:vesti.knjazevac.org.rs
Aleksander Grunauer, foto:vesti.knjazevac.org.rs

On je dodao da će u još 10 gradova početi drugi krug popisa.

– Na terenu će u naredna tri meseca biti 10 popisivača, koji će proveravati i upisivati kakvo je realno stanje nekretnina, kao i koliko svaki objekat ima kvadrata- rekao je Grunauer Tanjugu dodajući da će GIZ u to uložiti 9.000 evra.

Osim Užica još 10 gradova u Srbiji počelo je sa drugim krugom popisa nekretnina – Negotin, Veliko Gradište, Sokobanja, Zaječar, Golubac, Majdanpek, Knjaževac, Požarevac, Mionica i Varvarin.

U tim gradovima i opštinama sada će biti popisivani objekti koji nisu bili obuhvaćeni u prvom krugu, kontrolisaće se podnete prijave iz pozivnih pisama, ali i usaglašavati poreske prijave sa zahtevima za legalizaciju objekata.

– I u ovim opštinama popisivači će raditi tri meseca, a GIZ će, sve ukupno, uložiti nešto više od 50.000 evra- kaže Grunauer.

Na evidenciji poreznika, nakon sprovodjenja projekta nemačkog GIZ-a u devet opština, sada ima još 18.000 nekretnina.

Grunauer je podsetio da je, kada je GIZ ušao u ovaj projekat, praktično svaka peta kuća u Srbiji bila van evidenciji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here