OČAJNE Mima Bogojević i Daliborka Marković Foto J. Ćosin

BOGOJEVIĆI iz Knjaževca žale svog Dalibora (39) zvanog Džuna ubeđeni u to da je on žrtva lekarskog propusta. Jer, dugačije ne mogu da objasne činjenicu da je lekar u jednom trenutku tvrdio da on ima samo prehladu, a gotovo u sledećem ga više nije bilo.

Daliborova supruga Mima Bogojević kaže da je on sa jakim bolovima u grudima i stomaku – praćenim glavoboljom koja je izazvala stezanje vilice, do te mere da je lomio zube – najpre pregledan u Hitnoj pomoći, a potom upućen u bolnicu, gde ga je primio načelnik Internog odeljenja i specijalista kardiologije dr Darko Marković.

– Dok mu je moj suprug nabrajao tegobe, lekar je ustao da se odazove na poziv posredstvom mobilnog telefona, a kada je završio, doslovno je rekao: „Uzmi ‘analgin’ i nešto za smirenje, to može da bude od promaje, pa idi kući i odmaraj“ – seća se Mima i navodi da su bolovi malo popustili.

 

Nažalost, Dalibor je ponovo dobio temperaturu i žalio se na glavobolje, ali je pokušao da normalno radi…

– Posle pet dana, 26. januara, došao je kući, istuširao se i legao pored mene, a nešto posle 22 sata samo tiho zajecao. Pokušala sam da saznam šta se zbiva, ali mu je glava već bila klonula i nije pomoglo ni veštačko disanje. Pozvala sam ukućane, koji su mog muža bez svesti povezli u Zdravstveni centar, ali nas je Hitna pomoć presrela i preuzela ga. Oni su pokušali reanimaciju i intubaciju, ali mi je umro na rukama – navodi Mima, koja je ubeđenja u to da dr Marković nije ni pokušao da pomogne njenom suprugu.

Dalibo Bogojević

U Zdravstvenom centru u ponedeljak nije bilo moguće dobiti bilo kakvu informaciju. Direktor ustanove nije odgovarao na telefonske pozive, a dr Darko Marković je na odmoru…

EKSHUMACIJA

DALIBOR Bogojević nikada nije bolovao i kao zdrav čovek je čak 27 puta davao krv, pa se porodica pita da li je ovaj otac trogodišnjeg dečaka zaista umro od – promaje? Mrtvozornik je procenio da je uzrok smrti zastoj u radu srca, a Daliborova starija sestra Daliborka Marković žali što nisu odmah zatražili obdukciju. Sada su, međutim, saglasni da se eventualno obavi ekshumacija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here