Ilustracija

Pravnosnažnom presudom, koju je doneo Osnovni sud u Knjaževcu, P.S.(49) iz okoline tog mesta osuđuje se na kaznu zatvora u trajanju od tri meseca zbog krivičnog dela nasilje u porodici.

P.S. živi sa majkom starom 70 godina u jednom knjaževačkom selu, nije oženjen i bez zaposlenja je. Više godina unazad on je u pijanom ili pripitom stanju, maltretirao svoju majku vređajući je, nazivajući je najpogrdnijim rečima, a često bi je i psovao najvulgarnijim izrazima. Ali, nikada se nije završavalo samo na vređanju.

P.S. je, uz vređanje, uvek majku  gurao svom silinom, tako da je starica jednom prilikom pala na beton i zadobila lakše povrede, a jedared ju je tako odgurnuo da je glavom udarila u betonski stub i srušila se.

Nesrećna majka je na sudu ispričala i događaj kada ju je zaključao u kuću, nije joj dozvoljavao da izađe i vukao je tako da su joj ruke bile plave od modrica.

Nezaposleni sin P.S. je često iznosio stvari iz kuće i prodavao ih, a majka se uvek protivila. Od svog sina bi tada dobijala uvrede, guranje, ili bi je vukao po kući.

Sud je P.S. je odredio i obaveznu meru lečenja od alkoholizma.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here