foto:radiomagnum

Organizacioni odbor Gitrijade raspisao je konkurs za učešće demo bendova na 53. Gitarijadi, koja će biti održana od 27. do 29. juna u Zaječaru, a hejdlajner ovogodišnje najveće rock manifestacije na Balkanu, je britanski rok sastav „Whitesnake“.

Na zvaničnom portal gitarijada.rs mogu se pročitati svi uslovi učešća demo bendova.

-Pravo učešća na Konkursu imaju demo bendovi koji nemaju objavljeno komercijalno izdanje. Prijave za učešće na Konkursu podnose se isključivo elektronskim putem – popunjavanjem obrasca na zvaničnom sajtu Gitarijade: www.gitarijada.rs. Uz obrazac prijave neophodno je priložiti: snimke dve autorske kompozicije u ukupnom trajanju do 10 minuta (mp3/wma/acc), tekstove kompozicija na maternjem jeziku, spisak članova benda sa kontaktima, kratku biografiju i fotografiju benda (jpg) – kaže se na zvaničnom portalu zaječarske Gitarijade.

Bendovi su u obavezi da u prijavi posebno označe kompoziciju koja će biti objavljena na Youtube kanalu Gitarijade. Nepotpune i neblagovremene prijave, kao i prijave koje nisu u skladu sa uslovima Konkursa, neće se razmatrati.

Da bi ušli u procedure izbora, bendovi  svoje prijave za učešće mogu podneti najkasnije do 01. juna ove godine, a organizator Gitarijade ima pravo produženja roka za prijavu. Lista prijavljenih bendova koji ispunjavaju uslove iz ovog konkursa biće objavljena na zvaničnom sajtu Gitarijade.

-Od prijavljenih bendova koji ispunjavaju uslove iz ovog konkursa izvršiće se izbor bendova koji će nastupati na Mini Gitarijadama tokom maja i juna meseca 2019. godine. Izbor bendova izvršiće Stručna komisija od tri člana koju će obrazovati suorganizator Gitarijade –

Na Mini Gitarijadama izabraće se 10 bendova koji će se takmičiti na Gitarijadi u Zaječaru u dva polufinala 27. i 28. juna, dok će se finale održati 29. juna.

Na jednoj Mini Gitarijadi može biti izabrano više bendova.

Troškove prevoza, smeštaja i ishrane za vreme trajanja Gitarijade snosi organizator Gitarijade.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here