foto:radiomagnum

Posle nastupa na „Mokranjčevim danima“ u Negotinu, u zaječarskom teatru će u sredu 18. septembra u 20:00 sati biti održan koncert ruskog dečjeg hora „Radost“ iz Moskve. Ovaj hor, koji čine deca starijeg uzrasta redovno nastupa u najprestižnijim koncernim dvoranama u Moskvi i ostalim ruskim gradovima,
a svoje umeće predstavio je i u mnogim evropskim zemljama poput Poljske, Češke, Slovačke, Letonije, Estonije, Holandije, Nemačke, Španije, Bugarske, Belorusije i Ukrajine.

Dečji hor „Radost“ pobednik je brojnih ruskih i međunarodnih festivala među kojima se izdvajaju: Međunarodno takmičenje horova u Mastrihtu, (Holandija, 2019), Međunarodno muzičko internet takmičenje (Srbija , 2019), Međunarodno takmičenje horova „Kristalna lira“ i Međunarodno takmičenje dečjih i omladinskih horova i ansambala ( Sankt Peterburg , 2017). Lauret je i Moskovskog dečjeg i omladinskog festivala „Božićna kolica“ i Moskovskog međunarodnog muzičkog festivala za decu i omladinu „Moskovski zvuci“ .

Repertoar hora čine dela ruskih i stranih klasika, savremenih kompozitora , kao i narodne pesme i sakralna muzika. Osim ruskih, hor će u Zaječaru izvoditi i pesme srpskih kompozitora.

Vođa i dirigent hora je Dunaeva Ekaterina Aleksandrovna, ugledni prosvetni radnik i laureat moskovskih, ruskih i međunarodnih takmičenja.

Ulaz je slobodan.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here