foto:radiomagnum

Večiti mladić, neponovljivi komičar i proslavljeni glumac gospodskih manira stare škole ponašanja i ophođenja, Milan Lane Gutović, poznatiji kao Srećko Šojić, zvezda komedija „Bela lađa“ i „Tesna koža“, gostuje u Pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“ sa hit kome(n)dijom „Ukrađena ličnos“, u četvrtak, 26. oktobra. Autor i izvođač je Milan Lane Gutović.

„Naslov predstave izveden je iz jedne rečenice glavnog lika. On se žali međunarodnoj komisiji i Evropskoj uniji te traži odštetu jer je potpuno ojađen i ukradena mu je ličnost. Na kraju predstave poručuje da su nama svima ‘ukrađene’ ličnosti“ -kaže Lane Gutović.

Cena ulaznice je 500 dinara.

Početak predstave zakazan je za 20 sati.

Predstava „Ukrađena ličnos’“ moralna je slika praktične, moderne i prilagodljive osobe kojoj su za postizanje ličnog cilja uslovi bilo koje vrste neobično laki. Isti ti uslovi koji su njemu laki, drugoj bi osobi bili potpuno neprihvatljivi jer podrazumevaju poniženje i moralnu propast. Spretnošću i duhom seoske bitange, nameće se on Evropskoj uniji kao kandidat za presednika. Nijedan postavljeni uslov njemu nije nesavladiv, jer ništa što nudi njega lično i ne košta. Izdaja je za njega potpuno prihvatljiva, a tu ličnu izdaju naziva „saradnjom“. Diktirajući svoju ponudu za funkciju predsednika, otkriva uz sve nakaznosti ponude i deo ličnosti koja ga čini scenski zanimljivim. Sve što izgovori oboji lakoćom prevare, spretno izvrće realnost i prilagođava je trenutku, a sve to čini virtuozno, s nevinošću koja povremeno postaje slična nevinosti životinje“, rekao je Gutović o predstavi

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here