Milutin Durlić, foto:tkmagazin

Telo dečaka Milutina Durlića(16), koji je nestao je 12. marta iz porodične kuće u selu Leskovu kod Majdanpeka, pronađeno je danas. Pronašao ga je otac zaglavljeno u granje u reci Pek.

Potraga je trajala punih 10 dana, bila je uključena policija, žandarmerija, tražili su ga čamcem, ali zbog mutne nadošle vode nisu do danas uspeli da ga pronađu. Ljudi su se svakog dana okupljali i kretali u potragu, a telo svog sina prvi je ugledao otac Bogomir.

-Šokirao sam se, dah mi se zaustavio…Deset dana sam se nadao da ćemo pronaći njegovo telo, 10 dana sam strahovao od toga. Deset dana i veći deo noći koračao sam pored reke i znao da ona nosi mog jadnom Milutina. Svog sina sam tražio pogledom po vodi svakog sekunda. Niko ne zna koliko je velika bol oca. Moj bol se ne može opisati, reka ga je nosila, udarala u granje, u kamenje, mužila njegovo izmrcvareno telo – jedva je kazao nesrećni otac Bogomir.

Otac Bogomir pokazuje gde se gube stope njegovog sina, foto:tkmagazin

Reka Pek teče ka Majdanpeku, a telo dečaka nađeno je oko 20 kilometara nizvodno od rodnog sela. Zakačilo se za grane u blizini brane odakle se Majdanpek snabdeva vodom, na mestu zvanom ’’pustinac’’.

Milutin zadnji put viđen je u nedelju ujutru, 12. marta, kada je izašao iz porodične kuće, a na osnovu tragova koji su vodili do reke pretpostavljalo se da se utopio.

Dečakovo zdravlje bilo je ozbiljno ugroženo. Bolovao je od epilepsije, često imao napade, zbog bolesti je jedva govorio i bio je čest je pacijent Instituta za majku i dete u Beogradu.

Tužilaštvo je naložilo je obdukcija, nakon čega će se utvrditi da li je uzrok smrti davljenje, kao što se pretpostavlja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here