Maleno čudo: Beba koja je rođena DVA puta

0
foto: facebook

Ne mogu svi da se pohvale da su se rodili dva puta… doduše, iz zdravstvenih razloga, ali sve se dobro završilo.

Margaret Bemer bila je u 16. nedelji trudnoće kada su doktori otkrili da njena nerođena beba ima tumor na trtičnoj kosti.

Naime, da bi joj spasli život, lekari su u 23. nedelji trudnoće morali da izvade fetus, izvedu operaciju tumora, a zatim je vrate u mamin stomak.

U 16. nedelji trudnoće, tokom rutinskog ultrazvuka, doktori su primetili tumor, a u 23. nedelji je već bio gotovo jednake veličine kao fetus. Nisu imali drugog izbora osim operacije.

„Znali smo da ako hitno ne uradimo operaciju, za dan ili dva ona bi preminula“, kaže mama devojčice koja se zove Lin Li.

„Nije imala mnogo šanse. U 23. nedelji, tumor je polako gasio rad njenog srca. Izbor je bio da dozvolimo tumoru da prezume celo njeno telo ili da joj damo šansu za život. Za nas je to bio lak izbor –želeli smo da živi„, priča Margaret.

Hirurzi su izvadili malenu Lin Li koja je tada imala svega 600 grama, izveli petočasovnu operaciju, a zatim je vratili u mamin stomak.

Margaret je nakon toga morala da leži 12 nedelja, a devojčica je drugi put rođena carskim rezom i imala je oko 2,5 kilograma.

„To je praktično njeno drugo rođenje. Bilo je takvo olakšanje videti je napokon, znajući da je preživela operaciju, da se tokom trudnoće oporavila u mom stomaku i da sada nema nikakvih zdravstvenih problema sa srcem“, kaže ponosna mama.

Tumor trtične kosti je inače „najčešći tumor kod novorođenčadi“, kaže dr Darel Kas, direktor bolnice u Teksasu gde je operacije izvedena.

On dodaje da je uzrok nepoznat, a ovaj tumor je četiri puta češći kod devojčica nego kod dečaka.

Ova hrabra devojčica morala je da prođe kroz još jednu operaciju kada je bila stara samo osam dana, kako bi lekari uklonili „male ostatke tumora koje prvi put nisu mogli da izvade“. Sada, četiri meseca kasnije, malena Lin Li se u potpunosti oporavila.

IZVORmondo
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here