MARIJA, LENINA MAMA: MI SMO SASVIM OBIČNA PORODICA

0

Ona je, kaku ju je nazvala Jelena Tomašević, pravi maleni zvrk sa neviđenim talentom. Ona je šarmantna, talentovana, slatka, druželjubiva, vesela… Ona je naša Lena Stamenković.

 Kako je biti mama najpopularnije Zaječarke čiji talenat i najstrože kritičare obara s nogu, govori nam Marija Stamenković, Lenina mama.

-Lena je sasvim obična devojčica, potpuno ista kao devojčice njenog uzrasta. Ona sa svojim drugaricama ide u šetnju, na bazen, druže se uveče, voze rolere, bicikl, imaju ista interesovanja.Tačno je da je veoma popularna, da nas nekada ljudi zaustavljaju na ulici da bi se slikali sa njom, ali to Lenu uopšte nije promenilo – kaže nam Marija.

Marija Stamenković, Lenina mama
Marija Stamenković, Lenina mama

Lena je rođeni talenat, i tu nema dvoumljenja. Međutim, ona kao da ne primećuje svoju popularnost: ništa u privatnom životu nije promenjeno. I dalje ima iste drugarice, u njoj nema ni trunke uobraženosti, u kući se ponaša kao i svako drugo dete.

-Još dok nije progovorila primetili smo da izuzetno reaguje na muziku. Kao sasvim mala je na svadbama i veseljima plakala dok joj ne daju mikrofon u ruke, a onda bi pevala pred gostima pesmu po svom izboru, u početku dečiju, a kasnije neku zabavnu. Ona ni sada ne voli novokompovanu muziku. Sa četiri godine počela je da peva u horu, kasnije je pevala kod Leontine u “Čarolijama“. Lena se i prijavila na takmičenje Pinkovih zvezdica na poziv Leontine – kaže majka Lene Stamenković.

 

PITA MAMU ZA SAVET, A ONDA URADI SUPROTNO

Kao i svaka devojčica, pita mamu za savet, recimo, šta da obuče. Majka Marija joj kaže, a ona često uradi suprotno.

-Ona je stabilna ličnost i kad nešto hoće, to istera do kraja. Svestrana je, glumi u Dečijem kulturnom centru u Beogradu, voli da pravi frizure, lepo crta, kaže da bi volela i da komponuje. Sigurna sam da će se u životu baviti pozivom koji je vezan za umetnost – kaže Marija.

Lena je od prošle školske godine prešla u Beograd, tamo pohađa peti razred niže Muzičke škole i ide u internacionalnu Osnovnu školu. Morala je da bude tamo jer je zbog predstavljanja na Evroviziji imala dva puta nedeljno probe. Sa njom je tata Milan od koga je i nasledila talenat. Svakog vikenda njih dvoje dolazili su kući u Zaječar, a sada je Lena na raspustu i cela porodica je na okupu.

Pravu veliku popularnost ova mala Zaječarka stekla je u Pinkovim zvezdicama.

-Lena je jedva čekala da izađe na binu. U početku je bilo malo pozitivne trene, ali kasnije je i to prestalo. Bojala sam se da se ne razočara ako ispadne, pa sam je razgovorima pripremala za to. Ona bi samo kazala da uopšte nije važno koja je po redu, i dodavala ’’Pusti me da uživam u ovom što se dešava’’. Kada nije pobedila, uopšte nije bila tužna. Najlepše u svemu je što je svih 12 finalista ostalo u kontaktu, čuju se međusobno, postali su pravi prijatelji – kaže Marija.

Lena obožava pevanje, pevuši po kući, sama sa interneta skida pesme. Njen mlađi brat Jakov takođe ima talenta za muziku, ide u Muzičku školu i kao i Lena pohađa klavir, ali njega više zanima fudbal.

-Zaista živimo kao i pre Lenine popularnosti. Mi smo sasvim obična porodica… – kaže Marija.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here