foto:radiomagnum, Ilustracija

Uskoro će grad Zaječar nabaviti  mobilni narko taster i bićemo među prvim gradovima u Srbiji  koji će posedovati takvu vrstu uređaja. Radi se o mobilnom test indikatoru na prisustvo psihoaktivnih supstanci u organizmu.

Prema rečima Igora  Stojadinovića predsednika Nezavisnog sindikata policije Koordinacionog centra Zaječar  želja policije je da se taj aparat svečano dodeli na zaječarskoj Gitarijadu i da se time zaokruži jedna puna simbolika i same manifestacije i dobre saradnje lokalne samouprave sa policijom.

Zaječer će biti medju prvim gradovima u Srbiji koji će uskoro nabaviti mobilni narko taster koji će na brz i jednostavan način pokazati prisustvo psihoaktivnih supsatnci u organizmu.

Prema rečima predsednika Nezavisnog sindikata policije Koordinacionog centra Zaječar Igora Stojadinovića nabavka novog aparata na psihoaktivne supstance unaprediće rad Policijske uprave u Zaječaru.

„Dogovorili smo nabavku mobilnog narko testera i to je izuzetno epohalna stvar za lokalnu samoupravu zato što ćemo biti među prvim gradovima u Srbiji koji će posedovati takvu vrstu uređaja. Radi se o mobilnom test indikatoru na prisustvo psihoaktivnih supstanci u organizmu, što znači da ćemo kroz sve linije rada, počev od Policije opšte nadležnosti, Odeljenja kriminalističke policije, Saobraćajne policije moći u svakom momentu, na svakom mestu da izvršimo kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizumu. Aparat je izuzetno lak za korišćenje, pruža izuzetan stepen zaštite kod korisnika, i ono što je nama najbitnije je to što sama test indikacija traje od 5 do 7 minuta, tako da ćemo veoma brzo, a na lak način utvrditi prisustvo psihoaktivnih supstanci u organizmu. Ovo će nam pružati mogućnost da nas više ima i u školama, posebno u srednjoškolskom centru, gde ćemo sprovoditi razne vidove kampanja i akcija po pitanju narkomanije“, naglasio  je Stojadinović.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here