foto:mos.gov.rs

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić i Aleksander Bec program menadžer Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ posetili su sportski kamp u Karatašu. Zajednička poseta Karatašu predstavljala je uvod u realizaciju novog projekta Ministarstva omladine i sporta i GIZ-a, koji će objediniti najvažnije elemente tri prethodno uspešno sprovedena i zapažena projekta: „Podsticanje zapošljavanja mladih“, „Reforma srednjeg stručnog obrazovanja“ i „Nemačko-srpska inicijativa za održivi rast i zapošljavanje“. U rekonstrukciu sportskog kompleksa koji se prostire na 15,2 hektara država je uložila oko 2 miliona evra sa namerom da se mladim sportistima obezbede maksimalni uslovi za njihovo usavršavanje.

foto kladovo.org.rs

-Drago mi je da smo danas mogli da se uverimo da ovaj kamp i te kako služi svrsi. Možemo da se pohvalimo da Kladovo ima pravi biser i najbolje uslove za trening mladih sportista u celoj Srbiji. Drago mi je što šaljemo sliku timskog duha i zahvaljujem se predsedniku opštine Kladovo, direktoru GIZ-a na izuzetnoj saradnji, ali nikada se ne zadovoljavamo i želimo da ovo mesto unapredimo, da okuplja mlade iz cele Evrope i najbolje mlade sportiste. Svake godine ćemo nastaviti da renoviramo, MOS je ovde najveći investitor i pokazujemo da na isti način gledamo na sve delove Srbije. Takođe, čuli smo i da neke stvari ne valjaju i u najbržem roku ćemo sve to popraviti kada bismo ostali lideri u ovom polju, privlačili goste, pre svega iz Rumunije i da dodatno poboljšavamo sistem sporta – istakao je Udovičić.

Investiranje u obnovu infrastrukture je priprema za širenje omladinskih i sportskih programa u Karatašu u to se uverila i delegacija Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ. Prvi čovek GIZ- a za Srbiju Aleksander Bec istakao je da je impresioniran onim što je video u Karatašu.

-Video sam idealne uslove za rad mladih sportista, mi ćemo zajedno sa Ministarstvom nastaviti da podržavamo projekte koji pomažu mladima – dodao je Bec.

Uz podršku Vlade Republike Srbije i Ministarstva omladine i sporta Karataš je vratio nekadašnji sjaj tako da doprinosi afirmaciji turističkih potencijala Kladovskog kraja, naglasio je Saša Nikolić predsednik opštine Kladovo. On se zahvalio Ministarstu omladine i sporta na podršci i istakao da će lokalna samouprava učiniti sve na dodatnom razvoju kampa. U omladinsko sportskom centru u Karatašu usavršava se 110 mladih košarkaša koji imaju optimalne uslove za realizaciju trenažnog programa.

-Uslovi za rad mladih košarkaša su fenomenalni i zato sam siguran da na ovom mestu stasavaju novi asovi srpske košarke – poručio je Igor Rakočević potpredsednik KSS.

Karataš raspolaže sa 350 dvokrevetnih i trokrevetnih soba sa kupatilom. Ceo kompleks sadrži šest paviljona devet apartmana i osam osmokrevetnih bungalova kao i brojne otvorene i zatvorene terene.

Tokom leta ovde će se pripremati oko 3000 mladih sportista, tako da će sportski kompleks kod Kladova ove godine imati oko 12.000 noćenja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here