foto:pixabay

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da očekuje da će već u decembru prosečna plata biti iznad 500 evra.

On je u intervjuu za Blic rekao da će povećanje u javnom sektoru uslediti od novembarske plate, koja se isplaćuje u decembru.

”Trenutno su razgovori sa MMF u toku, a ohrabruje nas suficit u budžetu koji je u avgustu iznosio 46,6 milijardi dinara”, rekao je Mali.

On je istakao da prema najavama predsednika Vućića, najveće povećanje dobiće medicinski radnici, sestre, a zatim doktori, a povećanje će prosečno biti veće od šest odsto.Takođe od sledeće godine preduzeća će moći da daju povećanje od dodatnih pet odsto, jer se ukida Zakon o privremenom uređivanju osnovica za obračun i isplatu plata.

Mali njavljuje i da će svi penzioneri dobit povećanje od pet do 5,5 odsto, i to prema “švajcarskom” modelu.Ponovio je i da će oko 1. decembra svi penziopneri dobiti jednokratnu pomoć od 5.000 dinara, a povećanje će uslediti od 1. januara iduće godine.

IZVORfira.rs/blic
PODELI

3 KOMENTARA

  1. Eto, mi koji radimo u privatnom sektoru cemo i dalje crnciti bez fiksnog radnog vremena, odlaska na bolovanje zajedno sa otkazom, platom koju ces dobiti kad firma ovaj mesec stane na noge ako ne sad onda iduci a plata ce biti oko 35000din max i to da pevamo ko ptice na grani. Tako nas sve skupa ce jahati poslodavci(VELIKE GAZDE), drzava sa nametima i ostalim izmisljotinama a paraziti iz drzavne uprave ce imati prosek 60000din koji im se isplacuje od gore pomenutog naseg robovskog rada. DOKLE VISE cemo CUTATI!!!!! P.S.uracunajte i korupciju, pokloncice, koverte svima od lekara, sestara pa do opstinara bice prosecna plata 5000eura a ne 500e! Kako vas nije vise sramota da nas pljackate i zivite na nasoj grbaci?!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here