foto:radiomagnum

Bivši predsednik Skupštine opštine Zaječar Saša Mirković štrajkuje glađu od subote, kada je iz Crne Gore izručen Srbiji i prebačen u Okružni zatvor u Beogradu.

– On štrajkuje glađu. Nalazi se pod nadzorom lekara. Posetio ga je juče advokat – kazali su Kuriru u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Dugogodišnji estradni menadžer i političar uhapšen je u petak u Budvi po poternici iz Srbije, pošto je tri meseca izbegavao odsluženje zatvorske kazne.

Mirkovićev advokat Nataša Tošić izjavila je da njen branjenik štrajkuje glađu otkad je izručen Srbiji i da je u lošem zdravstvenom stanju. Ona je navela da je uputila zahtev Višem sudu u Beogradu da se Mirkoviću kazna od godinu dana zatvora zameni kućnim zatvorom zbog njegovog zdravstvenog stanja.

Mirković je u maju pravosnažno osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora zbog sporne nabavke novogodišnjih paketića, kojom je budžet Zaječara 2013. oštećen za skoro 14 miliona dinara. Tad je bio predsednik Skupštine opštine Zaječar i zloupotrebio je službeni položaj.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here