NA ZAVRŠNOM ISPITU OSNOVCI U ZAJEČARSKOM OKRUGU POKAZALI PORAŽAVAJUĆI NIVO ZNANJA

0
foto: radiomagnum

U Zaječaru je danas održana Sednica Saveta Zaječarskog upravnog okruga, a na dnevnom redu bio je i Izveštaj Školske uprave Zaječar o sprovedenom završnom ispitu u osnovnim školama i o upisu učenika u srednje škole na području Zaječarskog upravnog okruga, u školsku 2016/17. godinu.

Kako je novinarima rekao načelnik Zaječarskog upravnog okruga Vladan Paunović, kvalitet pokazanog znanja je poražavajući.

“Kvalitet pokazanog znanja je već godinama unazad loš, a sada možda i najlošiji. To ukazuje na kompleksne probleme ne samo obrazovanju, već je to problem i roditelja, prosvetnih radnika, učenika, lokalnih samouprava i svih onih činilaca koji su u tom lancu obrazovanja. Inicijativa je pokrenuta, i mi ćemo u što kraćem roku održati Savet Zaječarskog okruga, kome će, pored predstavnika lokalnih samouprava, prisustvovati i svi direktori osnovnih i srednjih škola, a biće izvučen i presek kvaliteta znanja učenika po školama i predmetima”, kaže Paunović.

“Mora se nešto učiniti kako bi deca imala kvalitetnije znanje i kako bi upisali kvalitetnije smerove. To zapravo znači da lokalne samouprave moraju do 15. avgusta iskazati svoje realne potrebe za odredjenim profilima prema srednjim školama kako bi one mogle da uvrste takve profile u svoju ponudu”, zaključuje Paunović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here