NAGRAĐENI NAJBOLJI UČENICI SA PODRUČJA ZAJEČARSKOG OKRUGA

0
foto: radiomagnum

U Muzičkoj školi ,,Stevan Mokranjac’’ u Zaječaru juče su najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola uručene nagrade, dar kompanije Politika i Ministarstva prosvete .

74 najbolja đaka, 44 osnovca i 30 srednjoškolaca, iz svoje generacije sa područja Zaječarskog okruga dobilo je kovanice sa likom znamenitih ličnosti iz istorije srpskog naroda.

Nagrade je najboljim učenicima generacije uručila Jasna Vasić, načelnica Školske uprave Zaječara, a prisutnima se obratio i Vladan Paunović, načelnik Zaječarskog upravnog okruga.

-Ova deca su perspektiva i budućnost Timočke krajine. Ove nagrade koje su dobili su samo skromno priznanje za trud koji su pokazali u dosadašnjem školovanju, ali istovremeno i poruka drugima da ukoliko žele da dobiju neko priznanje moraju malo više da rade. Znanje je nešto što je najvrednije, pogotovo u današnje vreme, i mislim da će sva ova deca tim putem i nastaviti. Preko ovih učenika želimo da pokažemo i da na nivuo celog društva i zajednice mora da se uspostavi onaj pravi kriterijum vrednosti, da se poštuju i cene znanje i veštine i da znanje predstavlja čast, ali istovremeno i odgovornost. Oni će biti nosioci razvoja zajednice u kojoj budu živeli, ovde u Timočkoj krajini ili negde drugde, rekao je Paunović.

On je učenicima čestitao na dosadašnjim postignućima i poželeo im uspeh u nastavku školovanja.

Čestitke je učenicima, ali i njihovim nastavnicima i roditeljima, uputila i načelnica Školske uprave Jasna Vasić.

-I mi smo ponosni na vas i vaše rezultate i očekujemo da ćete kroz dalje školovanje to i opravdati. Pokazali ste da ste najbolji u svojim školama. Nadam se da će nas neko od vas i zameniti na našim mestima jer ste pokazali da ste dobri, istakla je Vasić.

Ove nagrade se u Zaječaru dodeljuju četvrtu godinu za redom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here