foto:manastirbukovo.org

Na jednom od naprestižnijih ocenjivanja vina u svetu DWWA 2018 (Decanter World Wine Awards) održanom u Londonu učestvovalo je preko 17.000 vina iz različitih zemalja. Vinarija manastira Bukovo sa svojim vinima još jednom se uspešno predstavila. Vino „Filigran Merlo“ iz berbe 2015. sa 90 bodova je nagrađeno srebrnom medaljom, dok je vino „Filigran Šardone“ iz berbe 2016. sa 85 bodova dobilo pohvalu.

Godinu 2015. u Negotinskoj krajini obeležilo je mnogo sunčanih dana što je doprinelo da i ovoga puta crvena vina budu primećena i samim tim nagrađena. Merlo koji je odležao dvanaest meseci u hrastovim buradima i imao dovoljno vremena da nakon toga odleži u boci, bio je spreman da bude poslat na ovo prestižno ocenjivanje.

Veliko zadovoljstvo nam pričinjava činjenica da je Šardone iz berbe 2016. u svežoj inoks varijanti, takođe, bio primećen i ocenjen pohvalom.

Ovo potvrđuje je i opravdava sav uloženi rad i posvećenost proizvodnji vina u Vinariji manastira Bukovo, u kojoj se blagoslovom episkopa Ilariona, ljubavlju i trudom, nastavlja tradicija pravljenja dobrih vina koja će u budućnosti dostojno predstavljati Negotin i Srbiju.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here