Dru Barimor igra glavnu ulogu
U horor komediji „Santa Clarita Diet“ sa Dru Barimor i Timotijem Olifantom u glavnim ulogama jedini lek za misteriozni virus su naša knjiga, rakija i povraćka čistokrvnih Srba

Srbi su, izgleda, ponovo hit u Holivudu – bar ako je sudeći prema horor komediji „Santa Clarita Diet“ sa Dru Barimor i Timotijem Olifantom u glavnim ulogama.

Ovog puta naši zemljaci nisu, kako smo to navikli, glavni negativci, već su srpska knjiga, šljivovica i povraćka čistokrvnog Srbina jedini spas od zombija.

Željna mesa

U novoj Netfliksovoj seriji glavna junakinja Šila Hamond (koju glumi Barimorova) zarazi se nepoznatim virusom koji je pretvori u zombija željnog ljudskog mesa. Da bi joj pomogao, njen suprug Džoel (Olifant), osim što joj neuspešno asistira u ubijanju ljudi i kasapljenju mrtvih, pokušava da otkrije poreklo virusa i vrati joj ljudskost. Međutim, jedini trag koji ima je srpska knjiga iz 16. veka, pa se on baca u potragu za Srbinom koji bi mogao da mu objasni šta se dešava. Kada na vratima škole svoje ćerke vidi srpsku zastavu, otkriva da je direktor Novak poreklom Srbin, a onda upoznaje i njegovu baku (zovu je „The Baka“), koja mu prevodi tekst iz knjige. „Čovek jede čoveka da preživi“, piše u knjizi, kao i „Bez leka čovek ne umreti“ i „Ako popiješ ovo, bićeš spasen“.

Nakon toga pojavljuje se i naučnica koja objašnjava da je ovaj virus harao Evropom, ali da su jedino Srbi razvili imunitet, i to nakon što se zarazilo celo selo. Kako kaže, da bi napravila lek za zaražene virusom, potrebna joj je povraćka čistokrvnog Srbina. Zbog toga se Šila i Džoel odlučuju da kupe šljivovicu i napiju Baku.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here