Napravite sami šampon za suvo pranje kose

0
foto: pixabay

Sigurno vam je poznat osećaj dezorganizacije onog trenutka kada negde žurite, a kosa vam je prljava i masna ili je frizura načisto nedefinisana i ulepljena.
Jedna tako mala stvar može nam pokvariti raspoloženje za ceo dan!
Sa druge strane, svakodnevno ispiranje kose šamponima koji su hemijski tretirani takođe utiče na ispiranje blagotvornih prirodnih ulja koja kosa samostalno luči.

Naše majke govorile su nam da se sve to može srediti posipanjem baby pudera po temenu, a onda su se na tržištu pojavili šamponi za suvo pranje u spreju. Zahvaljujući njima, kosa može izgledati uredno i čisto bez prethodnog pranja.
Međutim, odnos cena u odnosu na trajanje bočice koja se potroši nakon 3 do 4 prskanja, na žalost i dalje otežava situaciju. Uprkos tome što se u nazivu nalazi reč “šampon”, ovakav sprej zapravo ne čisti kosu već samo produžava dane između redovnog pranja.

Zahvaljujući riznici sveta lepote otkrili smo jedno efikasno, ekonomično i ono što je najvažnije – prirodno rešenje! Šampon za suvo pranje direktno iz vaše kuhinje, praškaste teksture koji upija ulje sa kože glave bez upotrebe vode i povećava obim kose.

Prvenstveno, pripremite posudu za mešanje sastojaka i praznu bočicu sa rupicama na vrhu (možete iskoristiti staro pakovanje baby pudera ili ili omanju teglu za začine sa rupicama na poklopcu).

Recept za svetlu kosu:
2 kašike kukuruznog skroba ili sode bikarbone (izaberite jedan prašak, ne oba)
2 kašike ovsenog brašna
5 kapi eteričnog ulja (ulje od grejpfruta je najpogodnije za svetlu kosu, ali možete staviti bilo koje)

Recept za tamnu kosu;
2 kašike kukuruznog skroba ili sode bikarbone
2 kašike ovsenog brašna
2 kašike kakao praha
5 kapi eteričnog ulja (ulje od mente ili bademovo ulje su najefikasniji za tamnu kosu)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here