Uvek kada smo kao deca bili bolesni majke su nas lečile ovom toplom i slasnom supom i imale su pravo, uvek bi nam bilo bolje posle nje. Naravno ne treba da je samo spremate kada ste bolesni, neka ova supa bude makar jednom nedeljno na vašem stolu.

A evo, kažu naučnici, u čemu sve ova supa pomaže:

Резултат слика за domaća pileća supa

Čisti telo: Da bi se telo lakše izborilo sa virusom potrebno je pre svega da unostite dosta tečnosti, da bi se na taj način telo “ispravlo” od virusa i alergene. Pileća supa je jedan od najbolji načina da se telo “opere” od virusa, jer ubrzava izbacivanje loših stvari iz organizma.

Dezinfekcija: Pileća supa sadrži soli, a zbog začina koji se dodaju, kada prolazi kroz grlo, ima sličan efekat kao da ispirate ždrelo toplim slanim rastvorom. Drugim rečima, bakterije iz grla, usne pupljine i krajnika se uništavaju.

Čisti sinuse: Slično kao druge tople tečnosti, poput čaja, isparavanje tople supe dok je jedemo pomaže da se sinusi očiste, a samim tim umire iritantni simptomi prehlade i gripa.

Jačanje organizma: Kada je telo bolesno ono je izmoreno, bez energije, i tada mu ništa bolje neće prijati od proteina iz piletine i drugih kvaliteta povrća koje se uobičajeno dodaje supi.

Topla supica greje iznutra: U slučaju groznice, pileća supa će vas lepo zagrejati iznutra i okrepiti vaše telo, pa će se neprijatan simptom ublažiti.

Naučnici kažu i da pileća supa pomaže u slučajevima astme, emfizema (oboljenja pluća), čak i kod različitih otoka.
Studije su pokazale da pileća supa godi telu i na mnogo dubljem nivou.

Naime, pokazalo se da pileća supa sprečava proizvodnju neutrofila, belih krvnih ćelija koje praktično jedu bakterije i tako izazivaju upale i pojačanu proizvodnju sluzi.

IZVORopanak.rs
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here