foto: FB Ford Club Serbia

U Srbiji već duže od 10 godina postoji i radi udruženje ljubitelja vozila marke “Ford”, pod nazivom Ford klub Srbija, čija su primarne aktivnosti povezivanje ljudi sličnih interesovanja, međusobna pomoć oko tehničkih aspekata posedovanja vozila i otvorene diskusije na teme koje se tiču Ford vozila – ali naravno i automobilizma i saobraćaja u širem smislu.

Internet društvena zajednica okupljena na forumu fordclubserbia.org sada broji preko 11.000 registrovanih članova iz Srbije, dijaspore, ali i drugih zemalja u okruženju. Teme na forumu, koji je otvoren za pregled bilo kome sa pristupom Internetu, mesečno poseti preko 60.000 zainteresovanih čitalaca.

Фотографија корисника Ford Club Serbia

foto: FB Ford Club Serbia

Kao društvenu komponentu svojih aktivnosti, klub logistički pomaže organizaciju mesečnih lokalnih okupljanja, koja se održavaju od proleća do jeseni na različitim lokacijama u Srbiji. Ove godine, čast da budu domaćini jednog od okupljanja je po drugi put pripala članovima kluba u istočnoj Srbiji. Pod neformalnim nazivom “Ford vikend u Kladovu”, manifestacija je otvorena za sve posetioce i ljubitelje automobilizma, bez obzira na to ko je proizvođač njihovog vozila. Pristup je slobodan i besplatan.

Ideja za organizovanje ovakvog događaja za ljubitelje automobilizma na istoku države rodila se iz želje da se entuzijastima i zainteresovanoj publici iz Borskog i Zaječarskog okruga približi jedan mali deo aktuelnih dešavanja u auto-industriji i automobilizmu kod nas – a takođe i da se ovaj region vrati na auto-mape, upoznajući ljude iz drugih krajeva sa lepotom ovih predela, uvereni da će im se sa zadovoljstvom vraćati.

Druženje formalno počinje već u subotu, 18.05.2019. kada će tokom dana, u centru Kladova, biti organizovan mini-sajam automobila za sve zainteresovane građane. Pored izložbenog štanda sa par Ford vozila iz aktuelne ponude zvaničnog uvoznika, pozvaćemo sve zainteresovane da nas posete na glavnom događaju, dan kasnije.

U nedelju 19.05.2019, okupljanje se seli na lokaciju auto-kampa u Brzoj Palanci, na pola puta između Kladova i Negotina, koji se nalazi na samoj obali Dunava, pored mesne plaže. Planirano je celodnevno druženje vozača, članova kluba i svih drugih zainteresovanih posetilaca, uz njihove omiljene četvorotočkaše.

Detaljnije informacije ovom događaju možete pronaći na web stranici Ford kluba Srbija www.fordclubserbia.org – kao i na Fejsbuk stranihttps://www.facebook.com/fordclubserbia

Bojan Milenkovic

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here