foto:negotin.rs

Zbog učestalog vandalskog ponašanja pojedinaca kojima su na meti bila igrališta u gradu, klupe i korpe za smeće u centralnoj pešačkoj zoni, stubići u naselju „Borska“, Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin uputio je apel građanima i nadležnim institucijama da čuvamo prostore koji su namenjeni deci.

Foto: negotin.rs

Igrališta u centralnom parku i naselju „Veljko Vlahović“ na udaru vandala našla su se 26. maja i 7. jula.

Foto: negotin.rs

„Kao predsednik opštine, prosvetni radnik i pre svega otac, najoštrije osuđujem vandalsko ponašanje pojedinaca, koji iz samo njima znanih razloga, ruše igrališta namenjena najmlađima. Rušilačko ponašanje NN lica prijavljeno je nadležnim organima i očekujemo da se počinioci ovakvih nedela privedu pravdi. Nerazumno ponašanje pojedinaca nanosi štetu koju će najviše osetiti deca ali i svi mi jer ćemo morati da nabavimo nove mobilijare koji nisu jeftini. Ove godine zbog već poznatih velikih radova koje moramo sprovesti na rekonstrukciji toplovoda od Borskog naselja do ulice Srbe Jovanovića koji iznose 58 miliona dinara i koje smo rebalansom obezbedili, nismo u mogućnosti da nabavimo nove mobilijare već ćemo popravkom probati da neke sprave za igranje obezbedimo deci. Iduće godine isplaniraćemo sredstva za nabavku novih mobilijara koji zadovoljavaju sve predviđenje bezbednosne uslove i predvidećemo obavezno i video nadzor tih prostora” – poručio je predsednik Veličković.

Foto: negotin.rs

Foto: negotin.rs

“Apelujem na građane da prijavljuju ovakve vandalizme nadležnima na vreme jer je bilo slučajeva da su o nepriličnom ponašanju obaveštavali tek kada je bilo kasno. Svi zajedno moramo da čuvamo naš grad jer za svaku polomljenu spravu za igranje, klupu, korpu za smeće, kandelabar, moramo da izdvojimo nova sredstva koja možemo ipak da usmerimo za neke druge stvari. Što se planiranih igrališta za sledeću godinu tiče, mislim na igralište u naselju Miloševski put, moraćemo prvo da nabavimo mobilijare za ove postojeće prostore, koji su uništeni, pa ukoliko bude sredstava onda ćemo raditi i nova. Na žalost moramo raditi ponovo ono što je postojalo jer je uništeno“ dodao je predsednik Veličković.

Foto: negotin.rs

Foto: negotin.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here