foto:negotin.rs

U četvrtak 25. oktobra ekipe Preduzeća za puteve „Štrabag“ Zaječar, bile su angažovane na presvlačenju asfaltom dela priobalnog puta Mihajlovac-Kusjak, u dužini od 900 metara. Radove su obišli Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin i Siniša Matović, direktor HE „Đerdap 2“.

„Današnji radovi nisu važni samo za meštane okolnih sela već i za razvoj turizma s obzirom da je ovo i biciklistrička ruta „Eurovelo 6„ koja je vidljiva na mapama ali u realnosti još nije realizovana do kraja. Prošle godine smo aktivirali saradnju sa HE „Đerdap 2“ s obzirom da je sređivanje priobalnog puta i njihova obaveza a nama mnogo znači. Nakon radova na presvlačenju deonice od 950 metara prošle godine i ove godine nastavljeni su radovi u dužini od 900 metara. Očekujemo da narednih godina kompletiramo radove na ovom priobalnom putu od Mihajlovca ka Kusjaku. Saradnja sa HE „Đerdap“ je na zavidnom nivou i ubuduće će biti još bolja. Napomenuću da je u toku izrada projekta vodosnabdevanja Rekreacionog centra HE „Đerdap“ u izletištu Badnjevo. A lokalna samouprava će u kooperaciji sa HE „Đerdap 2“ iduće godine realizovati projekat vodosnabdevanja svih domaćinstava u ovom izletištu.“ rekao je prilikom obilaska radova Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin.

Javno preduzeće Elektro privreda Srbije, ogranak HE „Đerdap“, HE „Đerdap 2“ kao društveno razvojna kompanija primer je uspešne komanije koja pomaže lokalnoj zajednici.

„Primer te saradnje je upravo realizacija asfaltiranjae dela priobalnog puta Mihajlovac-Kusjak u dužini od 900 metara. Vrednost investicije iznosi 11 miliona dinara. U 2019. godini asfaltiraćemo oko 1000 metara a 2020. godine kada se očekuje završetak asfaltiranja ove deonice, asfaltiraćemo preostalih 2270 metara. U ovoj godini uložili smo oko 8 miliona dinara na održavanju priobalnog poljskog puta Mihajlovac- Slatina a finansijskim planovima smo za 2019. godinu predvideli isto određena sredstva za realizaciju tog putnog pravca. Trenutno smo u fazi javne nabavke na izradi nasipa- klizišta iznad sela Mihajlovac, uzvodno od njega. JP Elektroprivreda Srbije ugovorila je projektovanje vodosnabdevanja naselja Badnjevo. Projektnim zadatkom predviđeno je da u prvoj fazi izvršimo vodosnabdevanje našeg objekta u Badnjevu a druga faza projektnog zadatka predviđa vodosnabdevanje ostalog, šireg dela vikend naselja „Badnjevo.“ – izjavio je Siniša Matović, direktor HE „Đerdap 2“

Vrednost projekta kojim će se rešiti višedecenijski problem vodosnabdevanja u Badnjevu, a koji će zajedno realizovati Opština Negotin i HE „Đerdap 2“ iznosi 4,5 miliona dinara.“

IZVORnegotin.rs
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here