Svetislav Lazić Tića

Svetislav Lazić zvani Tića(78) iz negotinskog sela Čubra nestao je u nedelju, 18.avgusta, oko 16 sati. Do sada nije pronađen, a njegov nestanak je više nego čudan.

-Meštani su ga poslednji put videli na ulici blizu kuće, oko 16 sati i od onda mu se gubi svaki trag. Do sada potraga nije urodila plodom, što nas sve zbunjuje. Tića je bio slabo pokretan i nema šanse da je negde odlutao. Svašta nam pada na pamet… – kažu meštani Čubre.

Prema rečima Tićine ćerke Zdravice, njen otac je bio obučen u pidžamu, sa papučama na nogama, a na glavi je imao kačket maslinaste boje. Tražili su ga bukvalno svuda, čak je i dron ’’pregledao’’ oko 200 hektara okoline, ali od deke ni traga ni glasa. Nigde se u ataru sela, gde je i danas tražen od strane mnogih meštana i dobrovoljaca, ne oseća miris leša.

-Svašta se priča po selu. On uopšte nije mogao da ode daleko.Pretražili smo bunare, jaruge, šume… Neki misle da je stopirao neko vozilo i da je negde odvežen. Ali, ko će da poveze deku u pidžami? Neki čak smatraju da ga je neko vozilo pregazilo, a vozač odvezao njegovo telo i bacio ga ko zna gde – tvrde meštani.

Mirjana, unuka deka Tiće, kaže da on izgleda isto kao na fotografiji koja je stara, samo je mršaviji. Visok je oko 1,55 metra, malo pogrbljen i otežano hoda. Nije dementan, ali povremeno, na par minuta, ga uhvati senilnost koja brzo prođe.

Unuka Mirjana moli sve građane koji nešto znaju o njenom nestalom deki da se jave na broj 060/31 79 888, ili da se obrate najbližoj policijskoj stanici.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here