6.4 C
Zajecar
subota, septembar 21, 2019
Naslovna Naslovna NEGOTIN NE ZABORAVLJA LUISA – OVAKO SU MU ODALI POČAST(FOTO)

NEGOTIN NE ZABORAVLJA LUISA – OVAKO SU MU ODALI POČAST(FOTO)

0
Luisova udovica Silvana i njegovo petoro dece, foto:S.M.J., novosti.rs

Više od 30 muzičara podsetilo je na neke od najlepših Luisovih pesama. Orile su se “Mećava”, “Dudo”, “Zoro”, “Hanovi”… koje su pevali Luisova deca Maja i Marko Stojanović, ali i Bane Mojićević, Negotinka Radmila Misić, Đorđe Čavić, Vladimir Vlada Stojanović, Dragana Amidžić, Maja Živkov, Tuzlanin Hame Nalić, Neša Saita iz “Crnih mambi”, Dejan Najdanović Najda koji je koncert završio snažnom interpretacijom Luisovih “Ne kuni me, ne ruži me majko” i “Moj život je moje blago”, po kojoj se i zovu koncerti sećanja na ovog autentičnog kantautora i začetnika etno-popa.

– Ponosni smo i potreseni dok stojimo pred njegovom slikom, njegova deca Marko, Maja, Andrej, Sergije, Ela Mita i ja – kaže Luisova udovica Silvana.

Publiku su pozdravili i Luisovi muzičari, članovi njegovog benda – klavijaturisti Perica Kaluđerović i Nikola Kitanović, gitarista Dragan Adamović Kajga, trubač Miloš Nikolić, bubnjar Dušan Lekić i bas gitaristi Aleksandar Aca Trajkovski, Slaviša Pavlović Stenli i Vladan Karadžov.

Bane Mojićević

– Želja svih je da ovaj događaj bude svetkovina koja će narednih godina u još većem broju privući muzičare i poštovaoce Luisove muzike u naš grad – rekao je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Dejan Najdanović

Marko i Maja Stojanović
foto:S.M.Jovanović

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here