foto:negotin.rs

U sredu 10. aprila završeni su radovi na presvlačenju pristupne saobraćajnice do višeporodičnog stambenog objekta u Pikijevoj ulici u Negotinu.

                       foto:negotin.rs
U okviru programa Potprojekat 4 koji ima za cilj obezbeđenje trajnog stambenog rešenja najugroženijih izbegličkih porodica a koji se sprovodi preko Razvojne banke Saveta Evrope uz podršku Evropske komisije, Vlade SAD-a, UNHCR-a i OEBS-a u našoj opštini pri kraju su radovi na stambenom objektu sa 20 stambenih jedinica u vrednosti od 48.379.431,93 bez PDV-a.

Lokalna samouprava preuzela je obavezu pripreme terena i uređenja saobraćajnice sa partnernim uređenjem, u vrednosti od 8.255.456,83 bez PDV-a.

Završni radovi u ulicama Momčila Rankovića, Save Dragojevića i delu JNA

Radovi na rekonstrukciji tri ulice u centru grada privode se kraju. Reč je o kompletnom uređenju ulica Momčila Rankovića, Save Dragojevića i delu ulice JNA, u vrednosti od 45 miliona dinara. Radove na postavljanju prvog sloja asfalta u ulici Momčila Rankovića danas su obišli Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin i Dalibor Ranđelović, v.d. direktora JKP „Badnjevo“.

       foto:negotin.rs

„ Radovi na kompletnoj rekonstrukciji tri ulice u centru grada su u završnoj fazi. U pitanju je kapitalna investicija i obiman posao i želim da se zahvalim građanima na razumevanju i strpljenju jer kada se nešto radi mora da dođe i do otežanog saobraćaja. Posle više decenija imaćemo centralnu pešačku zonu uređenu s obzirom da se ove ulice nadovezuju na već uređene ulice Stojanke Radosavljević i Stefanije Mihajlović. Ovi radovi uticaće na unapređenje uslova za život naših građana i turistima koji posećuju naš grad pružiće lepu sliku o našoj centralnoj zoni. Uredićemo i parking prostor na početku Visoke ulice kao i u ovoj ulici u kojoj se nalazimo. Rešili smo problem i sa vozilima koja su zaplenjena od strane Osnovnog i Višeg tužilaštva koja su u ovoj ulici stajala dvadesetak godina i nadam se da će naši građani poštovati propise “ istakao je Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin prilikom obilaska radova.

Nakon postavljanja prvog sloja asfalta u ulici Momčila Rankovića, nastaviće se radovima na postavljanju prvog sloja u delu ulice JNA i Save Dragojevića a radovi će biti završeni u narednim danima. Rekonstrukcija pomenutih ulica u dužini od 560 metara i vrednosti 45 miliona dinara finansira se sredstvima iz budžeta Opštine Negotin.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here