foto:negotin.rs

U Osnovnoj školi „Vera Radosavljević“ završena je druga faza rekonstrukcije krova zgrade, u vrednosti od 5.306.000 dinara, koja je finansirana iz budžeta Opštine Negotina. Grejna sezona u Tehničkoj školi u Negotinu počela je nesmetano zahvaljujući novom kotlu koji je nabavljen sredstvima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Ove dve škole su obišli Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin i Slobodan Dinulović, član Veća za prosvetu.

foto negotin.rs

„Obišli smo dve škole, Tehničku školu i O.Š. „Vera Radosavljević“ . U Tehničkoj školi je instaliran novi kotao, snage 550 KW, nabavljen sredstvima resornog ministarstva. Zahvaljujem na ovoj pomoći ministarstvu i Vladi Republike Srbije. U pitanju je investicija vredna oko milion i po dinara koja je rešila veliki problem grejanja u ovoj školi. U Osnovnoj školi „Vera Radosavljević“ završena je druga faza rekonstrukcije krova zgrade u površini od 1146 kvadrata. Prvi deo krova rekonstruisan je 2015. godine a ove godine iz opštinskog budžeta obezbedili smo 5.306.000 dinara sa PDV-om, za nastavak radova. Radovi su završeni i protekli kako treba i možemo da konstatujemo da su ove dve školedobile bolje uslove za dalji rad.“ istakao je prilikom oblaska predsednik Veličković.

foto negotin.rs

Lokalna samouprava za osnovno obrazovanje u 2018. godini izdvojila je 93.920.000 dinara od kojih za Osnovnu školu „Vera Radosavljević“ , koju trenutno pohađa 297 učenika, 14.451.000 dinara.U Tehničkoj školi nabavkom novog kotla proizvođača „Šukom“ rešen je problem grejanja škole.

foto negotin.rs

U opštinskom budžetu, od 28.854.000 dinara, koliko je opredeljeno za srednjoškolsko obrazovanje, za Tehničku školu izdvojeno je 6.328.000 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here