foto:negotin.rs

Aleksandra Veličković, pomoćnica predsednika Opštine Negotin za razvoj mesnih zajednica, socijalnu politiku i nacionalne manjine i dr Vidosava Paunović Barbulović, specijalista interne medicine i v.d. direktora Zdravstvenog centra Negotin, obišle su danas Zdravstvenu ambulantu u MZ Kobišnica.

– Na teritoriji opštine Negotin postoje 33 ambulante. Postojanje ambulanti u Mesnim zajednicama je itekako opravdano obzirom na starost stanovništva u seoskim sredinama i broj pacijenata koji su se opredelili da kod svog izabranog lekara dolaze u ambulantama koje se nalaze u mesnim zajednicama.  – istakla je Aleksandra Veličković.

Foto: negotin.rs

Foto: negotin.rs

O pacijentima iz Kobišnice i Bukovča u ambulanti u Kobišnici brine dr Snežana Trajković, lekar opšte medicine i medicinska sestra Ljiljana Firulović. U ovoj ambulanti registrovano je 480 pacijenata,d ok se tokom dežurstva ambulante evidentira oko 40 pacijenata i obavi nekoliko intervencija.

Foto: negotin.rs

Foto: negotin.rs

Cilj naše posete je bio da vidimo u kakvim uslovima rade naši zdravstveni radnici, razgovarali smo i sa pacijentima koji su zadovoljni pruženom uslugom u ovoj ambulanti, ali uvek ima mesta za unapređenje rada. – izjavila je dr Vidosava Paunović Barbulović.

Foto: negotin.rs

Foto: negotin.rs

Ona je najavila da će u narednom periodu posetiti i ostale ambulante na teritoriji opštine Negotin.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here