foto:negotin.rs

Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin prisustvovao je svečanom proglašenju nagrađenih gradova i opština na Konkursu „Gradovi u fokusu“. Na konkursu Ministarstva kulture i informisanja „Gradovi u fokusu 2018“ podržano je 22 projekta gradova i opština od ukupno 75, u vrednosti od 150 miliona dinara.

Svečanosti su prisustvovali Vladan Vukosavljević, ministar za kulturu i informisanje Republike Srbije i Tihomir Arsić, savetnik.

Po oceni Vladana Vukosavljevića, ministra kulture i informisanja, kroz pomoć lokalnim samoupravama za razvoj kulturnog života kroz infrastrukturu, rekonstrukcije, adaptacije, obnove, ali i manifestacije doprinosi se da kulturni život u Srbiji bude bogatiji, raznovrsniji i, pre svega, decentralizovan.

Opština Negotin je na konkursu „Gradovi u fokusu 2018“ aplicirala s projektom „Poboljšanje uslova za negovanje tradicija u kulturi“ koji obuhvata nabavku savremenog polukoncertnog klavira sa mogućnošću nadograđivanja, u vrednosti od 5 miliona dinara za potrebe Doma kulture „Stevan Mokranjac“.

„S obzirom da je postojeći klavir u Domu kulture „Stevan Mokranjac“ pretrpeo brojne reparacije, nabavka novog klavira predstavlja značajnu investiciju koja će na više planova doprineti razvoju kulturnog života Negotina. Ona će omogućiti gostovanje vodećih domaćih i inostranih pijanista i kamernih muzičara današnjice na festivalu „Mokranjčevi dani“, koji se svojom reputacijom već profilisao kao internacionalni festival. Postojanje ovakvog instrumenta značajno će obogatiti i redovni umetnički program Doma kulture učešćem eminentnih domaćih izvođača i profesora.” – izjavio je posle svečanosti Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin.

Pored naše opštine nagrađeni su i Niš, Krupanj, Vrnjačka banja, Sombor, Smederevska palanka, Valjevo, Prokuplje, Gornji Milanovac, Leskovac, Bečej, Velika Plana, Novi Pazar, Varvarin, Kruševac, Knjaževac, Raška, Babušnica, Bujanovac, Pirot, Senta i Irig.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here