Ilustracija, foto:nadlanu.com

Doktor Miroslav Ivić Mida, načelnik GAK ZC Negotin, koji ima pravosnažnu presudu za uzimanje mita, danas će na svečanoj sednici dobiti najveće opštinsko priznanje – „Majsku nagradu“, i to za doprinos zdravlju žena.

Dr Ivić primio je, kako piše „Alo!„, mito da bi operisao pacijentkinju, radio je ilegalne abortuse i pregledao je žene u neregistrovanoj ordinaciji, a nedavno je imenovan za načelnika odeljenja ginekologije i akušerstva ZC Negotin.

 Trenutno se u Osnovnom sudu u Negotinu protiv dr Ivića vodi krivični postupak bog nelegalne gradnje na zemljištu PTT-a u samom centru Negotina. Ivić je uz stambenu zgradu u kojoj ima stan i podrum dogradio ulaz i terasu i zauzeo površinu oko zgrade. U podrumu te zgrade opremio je ginekološku ordinaciju, u kojoj ordinira dr Ljubisav Božilović, ginekolog u penziji, inače predsednik SO Negotin, priča sagovornik „Alo!“ iz lokalne vlasti.

Sumnjivi poslovi u ordinaciji

U toj ordinaciji se redovno u vreme izbornih kampanja organizuju besplatni ginekološki pregledi žena. Inače, predlog za „Majsku nagradu“ za dr Miroslava Ivića podnelo je oko 50 žena kojima je dr Ivić pomogao tokom svoje ginekološke prakse. Predlog je usvojila opštinska Komisija za izbor, imenovanja, nagrade i priznanja.

Kako kaže naš sagovornik iz Negotina, dr Ivić je proveo dvadesetak dana u pritvoru zbog primanja mita, a za to je osuđen na pet meseci zatvora, uslovno na tri godine. Kažnjen je i zbog toga što je zabranio babici da u protokol lečenja Zdravstvenog centra Negotin upiše da je obavio intervenciju!

Sve ovo, kako kaže sagovornik „Alo!“, nije bilo dovoljno da doktor Ivić izgubi posao, nego je i dalje zaposlen u ZC Negotin, čak je i napredovao do načelnika odeljenja ginekologije i akušerstva. Dr Ivić je i kandidat za predsednika Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u tom gradu, a razmatran je i za novog direktora ZC Negotin.

Prema rečima sagovornika ovog lista, za „rad“ dr Ivića zna ceo Negotin, a građani su iznenađeni da je upravo on kandidat za predsednika OO SNS, kao i za direktora ZC Negotin.

– Savest mi je čista, ponosan sam na svoj rad – izjavio je svojevremeno dr Miroslav Ivić, piše „Alo!“.

Drugi bi izgubili licencu

– Dr Ivić je još 2002. udaljen sa posla jer mu je određen pritvor zbog sumnje da je uzeo mito. Dve godine ranije kažnjen je zato što je zabranio babici da u protokol lečenja upiše pacijentkinju kojoj je uradio intervenciju. Inspekcija ga je još 2008. zatekla kako u kući prima pacijentkinje. Drugi lekar bi zbog tih stvari izgubio licencu – priča izvor „Alo!“.

 

9 KOMENTARA

    • Slazem se da coveka treba kazniti zato sto je uzimao mito, ali mito ne osporava da je on strucnjak u svom poslu. Uzimali su mito i veci kojima je pacijent posle toga preminuo pa sada takvi lekari su direktori.

      Jos jednom mislim da mito ne sprecava njegov kvalite i stucnost. Sramota sto covek svoje znanje, diplomu i sve ostalo na ovakav nacin unistava. Kod nas odavno lekarska komora ne postoji. Postoji smao da uzima pare za licence i nista vise.

  1. To je cestit i pošten čovek koji dinar nije zatražio kada me je porodio sa drugim sinom pre 8 godina.Poruka za novinare BAVITE SE MNOGO OZBILJNIJIM TEMAMA!!!Da ne poznajem Dr.Midu pa da i poverujem ali ispratio je celu moju trudnoću.PRAVI PROFESIONALAC U SVOM POSLU A NAGRADA JE OTISLA ZA LECENJE MLADJIH PACIJENTKINJA A TO JE JOS JEDAN HUMAN GEST DR.MIDE.SRDACAN POZDRAV ZA DR.MIDU

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here