foto:novosti.rs

Šapčanin Darko Pajić (24), radnik Građevinsko zanatske firme “Petrović gradnja 016“ sa sedištem u Mišaru kod Šapca poginuo je u sredu oko 13 sati u krugu Industrije hemijskih proizvoda – Eliksir Prahovo D.O.O dok je za svoju firmu obavljao radove na rekonstrukciji nekadašnjeg pogona TPP u kojem se ranije proizvodila sirovina za deterdžente.

Nesrećni mladić, koji je u Prahovu boravio tek tri dana, propao je kroz otvor, čiji je prečnik bio oko 30 do 50 santimetara koji je sam probio čeličnim čekićem težine od dva kilograma i pao sa visine od osam metara na beton. U trenutku rada, saznajemo, nosio je kacigu i imao zaštitno odelo, ali su povrede bile takve da je izdahnuo na licu mesta.

Kako je do nesreće došlo niko pouzdano ne može da kaže, jer se u tavanskom delu prostora u kojem je Pajić boravio sa kolegama, izgrađenom od heraklit tabli, takozvanog lakog betona, radilo na probijanju otvora, kako bi se ovaj pogon osposobio za dalju proizvodnju monoamonijum fosfata, proizvoda od azota i fosfata, koji ima široku primenu u agraru. Pajić je propao kroz jedan od tri otvora koja su probijena u tom delu, od kojih je kobni bio i najmanji. Njegov pad, nažalost, niko od kolega nije video.

– Uzrok propadanja radnika biće utvrđen u postupku prikupljanja dokumentacije i utvrđivanja činjeničnog stanja. Odmah po izlasku na mesto nesreće inspektor rada je izdao usmeni nalog o zabrani rada dok se ne obezbede propisane radne platforme za bezbedno kretanje radnika u tom delu objekta – ističe Jasminka Vezurić, šef Odseka Inspekcije rada za Borski upravni okrug, navodeći da su inspektori odmah izašli na lice mesta i započeli inspekcijski nadzor, pa će na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja preduzeti sve odgovarajuće mere u okviru svoje nadležnosti.

OBDUKCIJA

Na lice mesta izašla je i negotinska policija, kao i Osnovno tužilaštvo u Negotinu koje je naložilo obdukciju tela nesrećnog Pajića.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here