U organizaciji Filmskog Centra Srbije i DOK Srbija, a u okviru programa Dan domaćeg filma, u četvrtak 29. novembra, održaće se projekcije domaćih dokumentarnih filmova u trinaest gradova Srbije. U Domu kulture u Negotinu biće prikazan film Miloša Škundrića “Dugo putovanje u rat” u produkciji Paradox Filma. Nakon projekcije, gledaoci će imati priliku da razgovaraju sa  rediteljem ovog filma.

„Dugo putovanje u rat“ dugometražni dokumentarni film u kome najeminentniji svetski istoričari govore o tome kako i zašto je došlo do do-tada najveće katastrofe čovečanstva –  Prvog svetskog rata. Ovaj dokumentarni triler preko dvorova i kabineta predsednika vlada, vodi gledaoca kroz zakulisne političke i vojne igre,  istovremeno analizirajući širi kontekst i donoseći i male, životne detalje situacija, u kojima se odlučivalo o sudbini Evrope. Film je prikazan u okviru nekoliko festivala:  65. Martovski festival (Beograd),  Zlatni vitez (Rusija), Prvi kadar (Republika Srpska), a održane su i specijalne projekcije filma u Australiji, Francuskoj, Islandu, Japanu, Norveškoj,  Finskoj i Grčkoj.

Trejler:

Osim u Negotinu, Dan Domaćeg Filma održaće se i u Novom Sadu, Subotici, Vrnjačkoj Banji, Gornjem Milanovcu, Leskovcu, Lazarevcu, Zrenjaninu, Novom Pazaru, Ivanjici, Čačku, Šapcu i Pančevu.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here